Terug naar overzicht
VPC freigestellt verkleind

Over deze machine

AXA VPC 40/45 en VPC 50/55
Het AXA VPC (Vertikal Portaal Centrum) is als compact gebouwd portaal-bewerkingscentrum met SK 40 (VPC 40/45) en SK 50 gereedschapopname (VPC 50/55) beschikbaar.

De zware maar toch compact gehouden portaalbouwwijze, met bovenliggende gantry-aandrijving, laat grotere Y-as verplaatsingen toe dan bij normale freesmachines. Toch behoudt de machine een hoge stijfheid voor de probleemloze bewerking van juist die werkstukken waarbij een groter Y-as bereik nodig is. Indien gewenst kan deze machine serie zelfs uitgerust worden als pendelmachine.

De VPC-U serie is standaard voorzien van een zwenkbare freeskop. Hierdoor ontstaat een zeer stabiele en flexibele freesmachine voor meerzijdige bewerkingen.

In de meeste gevallen worden deze portaalbewerkingcentra uitgerust met een eigen AXA-rondtafel zodat 5-zijdige bewerkingen mogelijk zijn. De grootte van de rondtafel (al dan niet verzonken), het vermogen van de freesspil, toerental en verdere opties zijn allemaal klantspecifiek in te vullen. Uiteraard is 5-assig simultaan frezen op deze portaalfreesmachines mogelijk.

Alle VPC en VPC-U machines zijn leverbaar met de meest recente en volledig ingerichte Siemens of Heidenhain besturing.

De VPC serie is recent uitgebreid met de VPC 2800 U freesmachine.
Specificaties hiervan volgen.

Merk Axa
TypeAXA VPC serie
Toepassing Frezen
Bewerking / machinetype
Gereedschapwisselaar
Automatisering geïntegreerd Nee