Terug naar overzicht
csm DBZ 3 Produktbild Unterseite c07966fa48

Over deze machine

AXA DBZ pendelmachine
Deze AXA van het type DBZ (Doppel-Platz-Bearbeitungszentrum) is als kleine pendelmachine van twee gescheiden bewerkingsruimten voorzien. Het pendelen van de freesspil tussen de twee bewerkingsplaatsen biedt de mogelijkheid om tijdens het bewerken in de ene bewerkingsruimte het volgende werkstuk reeds op te spannen in de tweede bewerkingsruimte het volgende werkstuk op te spannen. Ook deze machine is bedoeld om tegen lage kosten efficiënt kleine en middelgrote delen te produceren. Door de pendelfunctie haalt u gemakkelijk een hoger aantal spiluren.

Het centraal in het midden geplaatste gereedschapsmagazijn, dat voor de freesspil vanuit beide bewerkingsruimten snel bereikbaar is, biedt tevens de mogelijkheid om tijdens het bewerken nieuwe gereedschappen te plaatsen voor een evt. volgend deel.

Het gereedschapsmagazijn is centraal in het midden geplaatst. Daardoor is het voor de freesspil vanuit beide bewerkingsruimten snel bereikbaar en kunnen nieuwe gereedschappen voor een eventueel volgend deel al tijdens het bewerken geplaatst worden.
Tot de vele opties van de DBZ machine behoren onder andere een rondtafel en een zwenkbrug welke de meerzijdige bewerking van delen mogelijk maakt. Een pendelmachine biedt u ook de mogelijkheid om in de ene bewerkingsruimte continu een 4e as geïnstalleerd te hebben en toch nog een vrije werkplek te hebben voor standaard 3-assige producten in de andere bewerkingsruimte.

Merk Axa
TypeDBZ
Toepassing Frezen
Bewerking / machinetype Vaste tafel / Verplaatsbare kolom
Bewerkingsruimte
X-as verplaatsing2x 750
Y-as verplaatsing500
Z-as verplaatsing600
Freesspil
Toerental6.000 (tot 15.000)
Vermogen30 (20)
OpnameDIN 69871A
Draai-zwenktafel
Tafelbelasting800
Gereedschapwisselaar
Aantal posities22
Automatisering geïntegreerd Ja
Basismachine
Afmeting4500 x 2300 x 2700
Gewicht8500