Terug naar overzicht
UPFZ freigestellt verkleind

Over deze machine

Groot, groter, grootst!
De grotere portaalfreesmachines komen bij AXA uit de series PFZ (Portal Fräes Zentrum) welke een vaste vertikale freesspil hebben en de UPFZ (Universell Portal Fräs Zentrum) serie waarvan de freeskop voorzien is van een 4e en 5e as. Hierdoor is het mogelijk ook grotere en zwaardere werkstukken tot vijfzijdig te bewerken.

Deze AXA (U)PFZ machines zijn standaard leverbaar met verplaatsingen tot 10.000mm in de X-as en 4.220mm in de Y-as. De Z-as verplaatsing bedraagt maximaal 1.200mm. Grotere verplaatsingen op aanvraag.

Voor standaard freesbewerkingen kunnen de machines uitgerust worden met een SK-40 (HSK A63) opname in de freesspil. Voor de zwaardere bewerkingen staat een SK-50 (HSK A100) freesspil ter beschikking. Indien een zwenkkop voor de dagelijkse werkzaamheden niet noodzakelijk is en er toch met regelmaat onder een vaste hoek gewerkt dient te worden is er de mogelijkheid voor een op het bed opgesteld gereedschapmagazijn met daarin een aantal haakse houders of houders onder de gewenste hoek.

Naar wens kunnen de machines voorzien worden van een gedeeltelijke of volledige omkasting, één of meerdere rondtafels of zwenkbruggen, Siemens- of Heidenhainbesturing, koeling door de spil, spanentransporteur(s) of bijvoorbeeld meetmiddelen voor het instellen van gereedschappen of werkstukken. Bovendien is het mogelijk de machines te voorzien van een palletwisselstation.

Merk Axa
TypeUPFZ serie
Toepassing Frezen
Bewerking / machinetype
Gereedschapwisselaar
Automatisering geïntegreerd Nee