Terug naar overzicht
AXA VHC

Over deze machine

AXA VHC, vertikaal en horizontaal tot 5-assen simultaan.
De AXA VHC (Vertikaal Horizontaal Centrum) is leverbaar van 1.200 tot 12.000mm in X-verplaatsing. Y-as verplaatsing afhankelijk van het model tot maximaal 1.000mm.

Bijzonder aan deze serie is de universele freeskop welke ±90° of 105° kan zwenken waardoor de machine multifunctioneel wordt in driezijdige bewerkingen. In combinatie met een rondtafel zijn 5-zijdige bewerkingen probleemloos uitvoerbaar. Het zwenken van de freesspil kan plaatsvinden in een vaste verdeling over een Hirth-vertanding of vrij positioneerbaar waarbij tot 5-assen simultaan frezen mogelijk is.

De keuze aan rondtafels is onbeperkt. AXA bouwt haar eigen rondtafels van 400mm tot 3500mm en kan deze naar wens op de normale vaste tafel plaatsen of volledig integreren in de machinetafel. De positie wordt in overleg met de klant bepaald.

AXA is één van de weinige machinebouwers in dit bereik welke reeds een zeer lange ervaring heeft met het bouwen van solide zwenkbare freesspillen. Het langdurig overbrengen van het maximaal beschikbare freesvermogen is dan ook geen enkel probleem. Vanwege de C-frame bouwwijze kan dit ook in de uiterste positie van de Y-as!

Draaien en frezen
In plaats van een standaardreguliere draaitafel kan de VHC serie ook voorzien worden van een sneldraaiende rondtafel. Hierdoor kunnen draaien en frezen op de AXA freesmachine gecombineerd worden. Dit kan zowel met de Siemens 840D SL als met de Heidenhain iTNC640 besturing. Ook in de sneldraaiende rondtafels is een diversiteit aan afmetingen beschikbaar.

AXA VHC machines zijn leverbaar in SK40 én zwaarder gebouwde SK50 uitvoering!

Merk Axa
TypeVHC 2 XTS
Toepassing Frezen
Bewerking / machinetype 5-Assig
Bewerkingsruimte
X-as verplaatsing1.200-9.000 (bij pendelen 250mm reducering per zijde)
Y-as verplaatsing600 mm
Z-as verplaatsing800 / 770 mm
Freesspil
Toerental6.000 (tot 15.000) omw/min-1
Vermogen20 (40) KW
OpnameSK 40 (HSK 63A)
Gereedschapwisselaar
Automatisering geïntegreerd Nee
Basismachine
Gewicht12500 Kg