Terug naar overzicht
csm PLANOMAT XT left shadow closed CORE

Over deze machine

Hogere assnelheden, hogere acceleraties en verhoogde systeemstijfheid – de combinatie van deze verbeterde invloedsfactoren leidt consequent tot een verhoging van de productiviteit met tegelijkertijd een hogere componentkwaliteit. Deze eigenschappen kenmerken de PLANOMAT XT als een universele, robuuste en krachtige vlak- en profielslijpmachine die consequent voortbouwt op de ervaring en kwaliteit van de zeer succesvolle PLANOMAT HP.

Om aan de verschillende eisen van de dagelijkse productie en flexibele technologische toepassingen te voldoen, heeft BLOHM de nieuwe machine als serie ontwikkeld. Het uitgebreide assortiment accessoires in combinatie met het modulaire systeem van de PLANOMAT XT (afmetingen van 400 x 800 tot 600 x 2000 mm) maakt deze nieuwe machinegeneratie tot een optimale slijpmachine voor alle klanten.

Naast hoogwaardige machine-elementen zoals geslepen kogelaandrijvingen, geoptimaliseerd nodulair gietijzer en precisie lineaire geleidingen, biedt deze generatie de mogelijkheid om schermen te visualiseren voor koelmiddel-, conditie- en procesbewaking volgens Industrie 4.0.

De PLANOMAT XT combineert verschillende technologieën in één machine: hij kan worden gebruikt voor pendelend en diep slijpen, maar ook voor snel slagslijpen met de optionele lineaire directe aandrijving (LDA) in de X-as.

Krachtig, dynamisch, uiterst efficiënt: de PLANOMAT XT biedt zowel de beste voorwaarden voor de hoogste eisen in de dagelijkse productie als voor de eisen van flexibele technologische toepassingen.

Merk Blohm
TypePLANOMAT XT
Toepassing Slijpen
Bewerking / machinetype Vlakslijpen en Profielslijpen
Werkbereik
Tafelopspanvlak (X/Z)1200mm x 400mm / 800mm x 600mm
X-as verplaatsing (langs)1100mm - 2300mm
Z-as verplaatsing (dwars)360mm - 560mm
Y-as verplaatsing (hoogte)800mm
spindel
Max. spil vermogen15 kW (optie tot 24 kW)
Max. slijpsteenafmeting400mm x 160mm