Terug naar overzicht
PROFIMAT XT left shadow closed CORE Panel BLOHM

Over deze machine

Hogere assnelheden, hogere acceleraties en verhoogde systeemstijfheid – de combinatie van deze verbeterde invloedfactoren leidt consequent tot een verhoging van de productiviteit met tegelijkertijd een hogere componentkwaliteit. Deze eigenschappen karakteriseren de PROFIMAT XT als een robuuste en krachtige productieslijpmachine die consequent voortbouwt op de ervaring en kwaliteit van de zeer succesvolle PROFIMAT MT.

Om aan de verschillende eisen van de dagelijkse productie en flexibele technologische toepassingen te voldoen, heeft Blohm de nieuwe machine als serie ontwikkeld. Het uitgebreide assortiment accessoires in combinatie met het modulaire systeem van de PROFIMAT XT (afmetingen van 400×800 tot 600×2000 mm) maakt deze nieuwe machinegeneratie tot een optimale slijpmachine voor alle klanten.

Naast hoogwaardige machine-elementen zoals geslepen lineaire kogelaandrijvingen, geoptimaliseerd nodulair gietijzer en nauwkeurige lineaire geleidingen, biedt deze generatie de operator een volledig nieuwe gebruikersinterface. Het driedelige bedieningspaneel biedt nu individueel instelbare schermoppervlakken. De informatie die relevant is voor de benodigde werkstappen kan klantspecifiek worden geprogrammeerd en opgeroepen. De mogelijkheden die hier worden geboden variëren van onderdeeltekeningen, 3D-modellen, gebruiksaanwijzingen en schakelschema’s tot GripsProfile, het door Blohm ontwikkelde programmeersysteem voor het profileren van slijpstenen. Dit gebied biedt ook de mogelijkheid om schermen te visualiseren voor koelmiddel-, conditie- en procesbewaking volgens Industrie 4.0.

Merk Blohm
TypePROFIMAT XT
Toepassing Slijpen
Bewerking / machinetype Vlakslijpen en Profielslijpen
Werkbereik
Tafelopspanvlak (X/Z)800mm x 400mm / 1200mm x 400mm / 800mm x 600mm / 1200mm x 600mm
X-as verplaatsing (langs)1100mm - 2300mm
Z-as verplaatsing (dwars)360mm - 560mm
Y-as verplaatsing (hoogte)800mm
spindel
Max. spil vermogen44 kW (optie tot 62 kW)
Max. slijpsteenafmeting400mm x 160mm