Terug naar overzicht
Emco CM105 s

Over deze machine

De Concept Mill 105 is een universeel inzetbaar table-top vertikale CNC freesmachine, of bewerkingscentrum, dat zijn toepassing vooral zal vinden in het technisch onderwijs, rapid prototyping en lichte industrie.

De machine is net zoals de andere machines uit de Concept lijn eenvoudig inzetbaar in geautomatiseerde omgevingen zoals CIM en FPA. De vertikale gereedschapstrommel, met ruimte voor 10 gereedschappen, maakt het mogelijk om een compleet produkt te realiseren zonder interventie.

Uitbreiden
De machine is ook leverbaar met een bijpassend vast onderstel met voldoende ruimte voor een computer, gereedschappen, ruwmateriaal en documentatie.

Tevens is de machine uit te breiden met onder andere een volwaardige CNC rotatie as, electronisch handwiel en een graveerspil.

De Emco Concept Mill 105 wordt ingezet zowel in het VMBO als in het MBO.

Kenmerken:
Gereedschapwisselaar standaard
Volledige omkasting
Goed zicht in de machine
Machineframe uit gietijzer
Rechtstreekse aansturing vanuit CAMconcept
Verwisselbare besturing

Merk EMCO
TypeConcept Mill 105
Toepassing Draaien
Bewerking / machinetype Onderwijs
Bewerkingsruimte
X-as verplaatsing200
Y-as verplaatsing150
Z-as verplaatsing250
Freesspil
Toerental150 .. 5.000 (20.000)
Vermogen1,1
Draai-zwenktafel
Tafelbelasting10kg
Gereedschapwisselaar
Aantal posities10
Automatisering geïntegreerd Nee
Besturing
Fabrikant / typeSiemens / Fanuc / Heidenhain / Fagor
Basismachine
Afmeting1.135 x 1.100 x 1.100
Gewicht400

AJB : "Wat ons onderscheidt? Nauwkeurigheid"

AJB Instrument B.V. is een producent van complexe precisieonderdelen. Hun brede klantenkring is actief in de medische, automotive, (petro)chemische, lucht- en ruimtevaart, en semicon industrie. Wij zijn er trots op dat we onze precisiemachines aan hen kunnen leveren. Zoals bijvoorbeeld de EMCO Corporation Hyperturn 45.

Bekijk testimonial

Vedos : "We boren bijvoorbeeld een gaatje van 0,1 mm en we draaien een passing van 0,75 mm."

Onze klant Vedos Verspanende Techniek is een machinefabriek voor draaien en frezen. Frank Siepel (directeur): “Wij maken hele kleine onderdelen. We boren bijvoorbeeld een gaatje van 0,1 mm en we draaien een passing van 0,75 mm. Dit is echt een niche in de markt.”

Bekijk testimonial

Machinefabriek Veehof verkort productie tijd met de nieuwe EMCO Hyperturn 65

"Wij hadden twee EMCO 65 met een doorlaat van 90. We wilden nu 1 hebben met hetzelfde besturingssysteem die de productietijd kan verkorten. Dit zodat wij producten sneller en betrouwbaarder kunnen maken. Daarom hebben wij gekozen voor de EMCO E-65 Hyperturn."

Bekijk testimonial