Terug naar overzicht

Over deze machine

Emco MaXXturn 45MY, 45S, 45SM of 45SMY
Dé perfecte oplossing voor het economische bewerken van inzetwerk of stafmateriaal tot een diameter van 45 of 51mm. Uitgerust met een tegenspil, aangedreven gereedschappen, een hoognauwkeurige C-as en hoge ijlgangen biedt de MaXXturn 45 alles wat u nodig heeft om complexe draai/freesdelen goed en zo efficiënt mogelijk te produceren. Opvallend is de zeer stijve constructie van de Y-as met ruime slag. De MaXXturn serie biedt u onbegrensde mogelijkheden gecombineerd met de hoogste precisie.

De MaXXturn 45 is er met zowel Siemens 840D sl als Fanuc 31i besturing. Standaard voorzien van respektievelijk Shopturn of Manaul Guide.

Voor menig gereedschapmakerij is dit een ideale en gunstige machine. Ook daar kan een overnamespil en een hoognauwkeurige en stijve Y-as van grote toegevoegde waarde zijn. Indien gewenst is de MaXXturn 45 leverbaar met glaslinialen.

EMCO Automatisering
De MaXXturn 45 kan voorzien worden van een stafaanvoer of voor geautomatiseerd inzetwerk, af fabriek, uitgerust worden met een eigen EMCO interne zwenkarmrobot. Hierdoor bestaat de mogelijkheid om manarm inzet-draaiwerk te produceren op een zeer klein oppervlak.

Meer informatie onder Emco Automatisering.

Merk EMCO
TypeMaXXturn 45 G2
Toepassing Draaien
Bewerking / machinetype CNC met tegencenter
Werkbereik
Werkstuk diameter430 mm
Draaidiameter300 mm
Werkstuklengte720 mm
Hoofdspil
Toerental0 ... 6.300 (5.000) min-1
Vermogen13 kW
Koppel78 (100) Nm
Revolver
Opname25 VDI
Aantal aangedreven gereedschappen12
Overname spil Nee
Freesspil Nee
Horizontaal/verticaalhorizontaal
Besturing
Soort besturingSiemens 840D met Shopturn en 22” emcoNNECT 
| Fanuc 31i TF met Manual Guide en 22” emcoNNECT
Basismachine
Gewicht4000 KG

AJB : "Wat ons onderscheidt? Nauwkeurigheid"

AJB Instrument B.V. is een producent van complexe precisieonderdelen. Hun brede klantenkring is actief in de medische, automotive, (petro)chemische, lucht- en ruimtevaart, en semicon industrie. Wij zijn er trots op dat we onze precisiemachines aan hen kunnen leveren. Zoals bijvoorbeeld de EMCO Corporation Hyperturn 45.

Bekijk testimonial

Vedos : "We boren bijvoorbeeld een gaatje van 0,1 mm en we draaien een passing van 0,75 mm."

Onze klant Vedos Verspanende Techniek is een machinefabriek voor draaien en frezen. Frank Siepel (directeur): “Wij maken hele kleine onderdelen. We boren bijvoorbeeld een gaatje van 0,1 mm en we draaien een passing van 0,75 mm. Dit is echt een niche in de markt.”

Bekijk testimonial

Machinefabriek Veehof verkort productie tijd met de nieuwe EMCO Hyperturn 65

"Wij hadden twee EMCO 65 met een doorlaat van 90. We wilden nu 1 hebben met hetzelfde besturingssysteem die de productietijd kan verkorten. Dit zodat wij producten sneller en betrouwbaarder kunnen maken. Daarom hebben wij gekozen voor de EMCO E-65 Hyperturn."

Bekijk testimonial