Terug naar overzicht

Over deze machine

EMCO MaXXturn 95, 95M of 95MY
Hoogst modern modulair CNC draaicentrum: een allround werkpaard met 315mm of 400mm klauwplaat en grote stafdoorlaat van 95mm. Uitermate geschikt voor zware verspaning van middelgrote werkstukken bij een centerlengte van 1230mm.

Zeer robuuste bouwwijze waarbij het Hydropol monoblok bed van de firma Framag een zeer stabiele en bovenal stijve basis vormt. Op dit bed zijn de overgedimensioneerde lineaire geleidingen ver uit elkaar geplaatst. Niet alleen van het bed is de thermische stabiliteit erg hoog ook de spindelmotor is vloeistof gekoeld om warmtegang tot een minimum te beperken. De X, Y, en Z-as staan alle volledig haaks op elkaar identiek aan de bouwwijze van een freeescentrum.

De EMCO Maxxturn 95 is uit te rusten met een hydraulische bril welke eventueel een eigen CNC aandrijving heeft. De solide revolver heeft naast de twaalf standaard VDI-40 opnames nog twaalf blokopnames aan de buitenkant van de revolverschijf voor bijvoorbeeld boorstangen. Qua besturing kunt u kiezen uit zowel de Siemens 840D sl als de Fanuc 31i B.

Automatische belading is mogelijk middels de Emco portaallader. Meer informatie hieromtrent in de sectie EMCO Automatisering.

Merk EMCO
TypeMaXXturn 95
Toepassing Draaien
Bewerking / machinetype CNC met tegencenter
Werkbereik
Werkstuk diameter700 mm
Draaidiameter500 mm
Werkstuklengte1230 mm
Hoofdspil
Toerental0...3500 min-1
Vermogen33 kW
Koppel800 Nm
Revolver
Opname40 VDI
Aantal aangedreven gereedschappen12
Overname spil Nee
Freesspil Nee
Horizontaal/verticaalhorizontaal
Besturing
Soort besturingSiemens 840D met Shopturn en 22” emcoNNECT en Fanuc 31i TF met Manual Guide en 22” emcoNNECT
Basismachine
Gewicht10400 Kg

AJB : "Wat ons onderscheidt? Nauwkeurigheid"

AJB Instrument B.V. is een producent van complexe precisieonderdelen. Hun brede klantenkring is actief in de medische, automotive, (petro)chemische, lucht- en ruimtevaart, en semicon industrie. Wij zijn er trots op dat we onze precisiemachines aan hen kunnen leveren. Zoals bijvoorbeeld de EMCO Corporation Hyperturn 45.

Bekijk testimonial

Vedos : "We boren bijvoorbeeld een gaatje van 0,1 mm en we draaien een passing van 0,75 mm."

Onze klant Vedos Verspanende Techniek is een machinefabriek voor draaien en frezen. Frank Siepel (directeur): “Wij maken hele kleine onderdelen. We boren bijvoorbeeld een gaatje van 0,1 mm en we draaien een passing van 0,75 mm. Dit is echt een niche in de markt.”

Bekijk testimonial

Machinefabriek Veehof verkort productie tijd met de nieuwe EMCO Hyperturn 65

"Wij hadden twee EMCO 65 met een doorlaat van 90. We wilden nu 1 hebben met hetzelfde besturingssysteem die de productietijd kan verkorten. Dit zodat wij producten sneller en betrouwbaarder kunnen maken. Daarom hebben wij gekozen voor de EMCO E-65 Hyperturn."

Bekijk testimonial