Terug naar overzicht
emco universalfraesmaschine universal machining centre ecomill s

Over deze machine

De nieuwe EMCO MECOF ECOMILL S is een compacte floortype moving column freesmachine welke recent aan de bestaande lijn van ECOMILL machines is toegevoegd. Deze ideale oplossing voor de algemene machinebouw biedt hoge prestaties, productieflexibiliteit en energie-efficiëntie, terwijl de ECOMILL tegelijkertijd een kleine footprint vereist.

De solide ram meet 630 x 550mm en bevat het rotatie platform voor de freeskop. De freeskoppen worden direct aangedreven door een vloeistof gekoelde 60kW motor in de ram. De ram voorziet in maatregelen tegen het doorhangen bij grotere uitladingen. De freeskoppen zelf zijn voorzien van een torquemotor voor een precieze positionering onder elke willekeurige hoek, olie lucht smering voor de spillagers aangevuld met een interne koeling om de gehele kop te koelen.

De ECOMILL S is er met verplaatsingen van 3.000 – 14.000 x 1.300 x 2.000mm (l x d x h). Optioneel kan voorzien worden in een 2.000 x 2.000mm draaitafel met 1.500mm verplaatsing.

Merk EMCO
TypeMECOF ECOMILL S
Toepassing Frezen
Bewerking / machinetype Portaal- Bedfrezers
Bewerkingsruimte
X-as verplaatsing3000-14.000
Y-as verplaatsing1300
Z-as verplaatsing2000
Freesspil
Toerental6000 rpm
Vermogen60 kW
OpnameISO 50 DIN 69871
Gereedschapwisselaar
Aantal posities40/60
Automatisering geïntegreerd Nee

AJB : "Wat ons onderscheidt? Nauwkeurigheid"

AJB Instrument B.V. is een producent van complexe precisieonderdelen. Hun brede klantenkring is actief in de medische, automotive, (petro)chemische, lucht- en ruimtevaart, en semicon industrie. Wij zijn er trots op dat we onze precisiemachines aan hen kunnen leveren. Zoals bijvoorbeeld de EMCO Corporation Hyperturn 45.

Bekijk testimonial

Vedos : "We boren bijvoorbeeld een gaatje van 0,1 mm en we draaien een passing van 0,75 mm."

Onze klant Vedos Verspanende Techniek is een machinefabriek voor draaien en frezen. Frank Siepel (directeur): “Wij maken hele kleine onderdelen. We boren bijvoorbeeld een gaatje van 0,1 mm en we draaien een passing van 0,75 mm. Dit is echt een niche in de markt.”

Bekijk testimonial

Machinefabriek Veehof verkort productie tijd met de nieuwe EMCO Hyperturn 65

"Wij hadden twee EMCO 65 met een doorlaat van 90. We wilden nu 1 hebben met hetzelfde besturingssysteem die de productietijd kan verkorten. Dit zodat wij producten sneller en betrouwbaarder kunnen maken. Daarom hebben wij gekozen voor de EMCO E-65 Hyperturn."

Bekijk testimonial