Terug naar overzicht
emco bearbeitungszentrum machining center mmv 6200 1

Over deze machine

Robuust, dynamisch, flexibel

De Emco MMV serie is een floortype CNC bewerkingcenter met vaste tafel en verplaatsbare kolom. IJlgangen van 50 m/min. en een hoge precisie kenmerken de dynamiek van deze robuust en zwaar geconstrueerde machine. De machine is leverbaar als 3-, 4 of 5 assige uitvoering.

Krachtig en stabiel voor het zwaardere maar ook snel en nauwkeurig voor het fijnere freeswerk. Dit gaat gepaard met een uitmuntende oppervlaktekwaliteit.

Varianten

De EMCO MMV serie  is leverbaar als 3-, 4- en 5-asser. Bij de 5-assige versie is voorzien in een in het bed geïntegreerde rondtafel en een freesspil met een ruim zwenkbereik. De rondtafel en zwenkspil zijn uitgevoerd met torque motoren wat de dynamiek bij 5-assig simultaan frezen ten goede komt.

Heidenhain TNC 640 met 19” of Siemens 840D met 22” touch screen, waarbij de Siemens varianten worden uitgevoerd met EMCO’s emcoNNECT software voor machine en procesbewaking.

RAM constructie

De zeer stijve ram hangt in de kolom middels het zogenaamde “box in box” concept. Hierdoor is de ophanging niet alleen zeer precies ook thermisch is deze symmetrisch en zeer stabiel. EMCO ontwikkelde de MMV samen met dochterbedrijf EMCO MECOF dat een zeer lange traditie heeft in grote bed- en portaalfreesmachines voor zware verspaning of High Speed Machining.

Merk EMCO
TypeMMV 6200
Toepassing Frezen
Bewerking / machinetype Bewerkingscentra
Bewerkingsruimte
X-as verplaatsing6.200
Y-as verplaatsing1.000
Z-as verplaatsing980
Freesspil
Toerental15000 (18000)
Vermogen46
OpnameISO40 / DIN69871 (BT 40 / HSK-A63)
Draai-zwenktafel
Tafelbelasting8.000
Gereedschapwisselaar
Aantal posities40 (60 / 120)
Automatisering geïntegreerd Ja
Besturing
Fabrikant / typeHeidenhain TNC 640 / Siemens 840D met emcoNNECT
Basismachine
Afmeting11.615 x 5.350 x 3.580
Gewicht36.500

AJB : "Wat ons onderscheidt? Nauwkeurigheid"

AJB Instrument B.V. is een producent van complexe precisieonderdelen. Hun brede klantenkring is actief in de medische, automotive, (petro)chemische, lucht- en ruimtevaart, en semicon industrie. Wij zijn er trots op dat we onze precisiemachines aan hen kunnen leveren. Zoals bijvoorbeeld de EMCO Corporation Hyperturn 45.

Bekijk testimonial

Vedos : "We boren bijvoorbeeld een gaatje van 0,1 mm en we draaien een passing van 0,75 mm."

Onze klant Vedos Verspanende Techniek is een machinefabriek voor draaien en frezen. Frank Siepel (directeur): “Wij maken hele kleine onderdelen. We boren bijvoorbeeld een gaatje van 0,1 mm en we draaien een passing van 0,75 mm. Dit is echt een niche in de markt.”

Bekijk testimonial

Machinefabriek Veehof verkort productie tijd met de nieuwe EMCO Hyperturn 65

"Wij hadden twee EMCO 65 met een doorlaat van 90. We wilden nu 1 hebben met hetzelfde besturingssysteem die de productietijd kan verkorten. Dit zodat wij producten sneller en betrouwbaarder kunnen maken. Daarom hebben wij gekozen voor de EMCO E-65 Hyperturn."

Bekijk testimonial