Terug naar overzicht
Emco VT260 s

Over deze machine

Geïntegreerde en betaalbare automatisering
De EMCO VT-260is een 2-assige CNC vertikaal draaimachine welke optioneel uitgerust wordt met aangedreven gereeedschappen en een Y-as. De VT-260 is bedoeld voor korte flensachtige klauwplaat delen met afmetingen van maximaal 260x 150mm (d x l).

De aanvoer van producten vindt plaats middels een transportsband met sleepramen waardoor snel en eenvoudig omgesteld kan worden tussen verschillende producten. De vertikaal opgestelde hangende pick-up spil haalt het ruwmateriaal zelfstandig van de transportband en legt dit na bewerking zelfstandig weer af.

Door gebruik te maken van dit automatiseringsconcept zijn de kosten voor automatische belading extreem laag en hoeft hiervoor niet extra geprogrammeerd te worden.

UPDATE:
Deze machine is sinds zijn recente introductie uitermate succesvol gebleken bij de reguliere toeleverancier welke nog niet eerder verticaal draaide vanwege de hoge kosten in verhouding tot het beperktere aandeel van geschikt werk.
Met de kost van de EMCO vertikaal VT-260 is het echter mogelijk om voor een zeer gunstige prijs volledig geautomatiseerd, en dus manarm, flens- en schijfachtige  delen te bewerken!

Technische kenmerken:

  • Automatiseringscomponenten reeds in basismachine
  • 12-voudige VDI-40 revolver
  • Aangedreven gereedschappen (optie)
  • Y-as (optie)
  • Krachtige vertikale hoofdspil
  • Siemens Sinumerik 828D besturing met Shopturn
  • 24-voudig productmagazijn
Merk EMCO
TypeVerticaal VT 260
Toepassing Draaien
Bewerking / machinetype CNC verticaal
Werkbereik
Werkstuk diameter250 mm
Werkstuklengte150 mm
Verplaatsing X/Y/Z520, 310, ±90 mm
Hoofdspil
Toerental4.000 (5.000) omw/min
Vermogen18 (29) kW
Koppel280 Nm
Revolver
Opname40 VDI
Aantal aangedreven gereedschappen12
Overname spil Nee
Freesspil Nee
Horizontaal/verticaalverticaal

AJB : "Wat ons onderscheidt? Nauwkeurigheid"

AJB Instrument B.V. is een producent van complexe precisieonderdelen. Hun brede klantenkring is actief in de medische, automotive, (petro)chemische, lucht- en ruimtevaart, en semicon industrie. Wij zijn er trots op dat we onze precisiemachines aan hen kunnen leveren. Zoals bijvoorbeeld de EMCO Corporation Hyperturn 45.

Bekijk testimonial

Vedos : "We boren bijvoorbeeld een gaatje van 0,1 mm en we draaien een passing van 0,75 mm."

Onze klant Vedos Verspanende Techniek is een machinefabriek voor draaien en frezen. Frank Siepel (directeur): “Wij maken hele kleine onderdelen. We boren bijvoorbeeld een gaatje van 0,1 mm en we draaien een passing van 0,75 mm. Dit is echt een niche in de markt.”

Bekijk testimonial

Machinefabriek Veehof verkort productie tijd met de nieuwe EMCO Hyperturn 65

"Wij hadden twee EMCO 65 met een doorlaat van 90. We wilden nu 1 hebben met hetzelfde besturingssysteem die de productietijd kan verkorten. Dit zodat wij producten sneller en betrouwbaarder kunnen maken. Daarom hebben wij gekozen voor de EMCO E-65 Hyperturn."

Bekijk testimonial