Terug naar overzicht
59de303d5a419 kunzmann wf73 530 w640 h480 crop

Over deze machine

Kunzmann WF 410 CNC en WF 610 CNC.
Universele CNC freesmachines
Deze universele freesmachines zijn voorzien van een volwaardige Siemens 840D of Heidenhain TNC 530i besturing. Met volledige inkapseling bieden deze twee machines een grote mate van flexibiliteit bij het bewerken van uw freesprodukten. Het 3D frezen van werkstukken is geen enkel probleem! Door de mechanische opbouw van de machine zoals bijvoorbeeld de manueel draaibare freesspil of de directe horizontale gereedschapopname worden meer bewerkingsmogelijkheden geboden dan bij een standaard vertikaal bewerkingscentrum.

Beide machines hebben een stabiele veelvoudig verribte gietconstrunctie en brede geharde vlakgeleidingen voor de hoogste stabiliteit. De assen worden verplaatst door spelingsvrije kogelomloopspillen met een zeer geringe omkeerspeling. Elke as heeft, in tegenstelling tot de meeste soortgelijke machines, een automatische asklemming en een direct meetsysteem met glaslinialen.

De sledegroep van de ram is vloeistof gekoeld en temperatuur gecompenseerd hetgeen de nauwkeurigheid, oppervlaktegesteldheid en de thermische stabiliteit ten goede komt. De gereedschappen worden natuurlijk hydraulisch geklemd op zowel de vertikale- als de horizontale freesspil wat het gebruiksgemak ten goede komt. De freesspil heeft een 7 KW motor (100%) en een toerental van 5.000 omw/min.

3D Contourbesturing Heidenhain iTNC 530:
Een krachtige besturing welke een eenvoudige manier van Heidenhain dialoog en DIN/ISO programmeren biedt.

De besturing is uitermate geschikt om naast eenvoudige werkstukken ook complexe 3D contouren te frezen. De krachtige processor zorgt voor een snelle verwerkingstijd. Het aansturen van een 4e en/of 5e as is geen enkel probleem. Ook het 5-assen simultaan frezen behoort bij deze besturing tot de mogelijkheid.

Deze besturing komt met name tot recht op plaatsen waar snelheid en productiviteit gevraagd wordt. De interne harde schijf draagt hier zeker aan bij. Een ethernet verbinding is tevens beschikbaar zodat extern gegenereerde programma’s snel naar de machine gestuurd kunnen worden.

3D contourbesturing Siemens 840D
De Siemens 840D besturing beschikt over een zeer sterke grafische cyclus ondersteuning waardoor programmeren aan de machine kinderspel wordt.

Naast de uitgebreide DIN/ISO omgeving kan tevens voorzien worden in het werkplaats georienteerde Shopmill. Met behulp van Shopmill kan een werkstuk zeer snel geprogrammeerd worden zonder enige kennis van G- en M-codes.

De Siemens 840D kan probleemloos 5-assen aansturen en 3D bewerkingen zijn kinderspel voor deze besturing. Eenvoudige werkstukken laten zich snel programmeren aan de hand van duidelijke ondersteuning.

Merk Kunzmann
TypeWF 410 CNC
Toepassing Frezen
Bewerking / machinetype Bewerkingscentra
Bewerkingsruimte
X-as verplaatsing410
Y-as verplaatsing350
Z-as verplaatsing450
Freesspil
Toerental4.000
Vermogen7
OpnameSK 40
Gereedschapwisselaar
Automatisering geïntegreerd Nee
Besturing
Fabrikant / typeHeidenhain / Siemens
Basismachine
Gewicht1.500