Terug naar overzicht
wf 610 mc 900x900n

Over deze machine

Kunzmann WF 410 MC en WF 610 MC
Conventionele / Teach-in gereedschapfreesmachines

Deze gemakkelijk te bedienen universele freesmachines zijn voorzien van een volwaardige 3- of 4-assige Heidenhain of Siemens besturing. U heeft in principe de keus uit eenvoudig middels mechanische handwielen conventioneel bedienen of in gestuurd bedrijf stap voor stap per programmaregel of volledig automatisch door het gehele programma.

Beide machines hebben een stabiele meervoudig verribte gietconstructie met een verticale freesspil en een manuele boorpinole. Optioneel kan in een horizontale freesspil voorzien worden.

Natuurlijk zijn alle assen voorzien van brede geharde vlakgeleidingen voor een hoge stabiliteit en blijvende nauwkeurigheid. De assen worden verplaatst door spelingsvrije kogelomloopspillen met een zeer geringe omkeerspeling. Elke as heeft, in tegenstelling tot de meeste soortgelijke machines, een automatische as-klemming.

Voeding en toerental zijn traploos regelbaar via de moderne Heidenhain TNC 620 of Siemens 840D besturing. De positie wordt gemeten met behulp van linialen. De hoofdspilaandrijving heeft een ruime 5,5 Kw motor welke in combinatie met de automatisch schakelende tweetraps overbrenging zorg draagt voor een hoog koppel in het lage toerental bereik.

De gereedschappen worden natuurlijk hydraulisch geklemd op zowel de vertikale- als de horizontale freesspil wat het gebruiksgemak ten goede komt. De koelmiddelbak heeft een inhoud van 70 liter en is vrijstaand op te stellen. De gehele machine heeft een zeer ergonomisch en gebruiksvriendelijk totaalconcept.

Contourbesturing Heidenhain TNC 620 en Siemens 840D:

Beide machines zijn naar keuze voorzien van de Heidenhain TNC 620 of Siemens 840D besturing met dialoog programeering. Deze besturing biedt naast de functionaliteit van een uitgebreide digitale uitlezing bij handmatige/conventionele bediening ook de mogelijkheid om zeer snel en comfortabel eenvoudige of complexe programma’s te schrijven zonder ook maar enige kennis van DIN/ISO codes. Optioneel is volledige 5-assen CNC functionaliteit beschikbaar.

De Kunzmann WF machines komen uitstekend tot hun recht daar waar op het ene moment het gemak en de flexibilteit van een universele conventionele freesbank gewenst is en op het andere moment een complexer werkstuk voorzien dient te worden van bijvoorbeeld een contour of kamer welke handmatig niet te frezen is.

Opties:

Kiep/zwenktafel
Elektronisch handwiel
Tegenlager (horizontaal frezen)
Minimaal mengsmeersysteem (MQL)
NC gestuurde 4e as
Halfuniverseel deelapparaat

Merk Kunzmann
TypeWF 610 MC
Toepassing Frezen
Bewerking / machinetype Bewerkingscentra
Bewerkingsruimte
X-as verplaatsing610
Y-as verplaatsing400
Z-as verplaatsing450
Freesspil
Toerental5.000
Vermogen11
OpnameSK 40
Draai-zwenktafel
Tafelbelasting300
Gereedschapwisselaar
Automatisering geïntegreerd Nee
Besturing
Fabrikant / typeHeidenhain