Terug naar overzicht
wf 650 fk 900x900

Over deze machine

De Kunzmann WF 650 is de perfecte balans tussen een universele CNC freesbank en een vertikaal bewerkingscentrum.

Uitermate flexibel met opties die u normaliter alleen op een vertikaal bewerkingscentrum tegenkomt zoals een 20-voudige gereedschapwisselaar, interne koelmiddeltoevoer door de freesspil, lineaire rollengeleidingen, spanentransporteur en een Heidenhain TNC 530i DIN/DIALOOG besturing of een Siemens 840D met Shopmill.

Bij de 3-assen uitvoering is freeskop handmatig zwenkbaar tussen -5° en +95°. De hoek wordt uitgelezen over de besturing. De manuele boorpinole heeft een slag van 60mm. De freeskop heeft een geïntegreerde absorbtie, die bij botsingen de hoofdspil beschermt tegen schade.

Naar keuze beschikt de WF 650 over een hoogtoerige freesspil met 12.000 o/min of een freesspil met electronisch schakelbare overbrenging zodat er ook in de lage toerentallen meer dan voldoende koppel aanwezig is voor zwaardere bewerkingen.

5-Assen varianten
De Kunzmann WF 650 is tevens leverbaar in twee 5-assige uitvoeringen. De ene variant heeft een zwenkbare freesspil (motorspil) en een geintegreerde rondtafel. Hierop kunnen eventueel ook langere 3-assige delen bewerkt worden.

De andere variant heeft een vaste freesspil en een draai/zwenktafel welke in een solide brugconstructie geplaatst is. De opspantafel heeft een diameter van 400mm.

Deze laatste variant is met zowel de standaard spil als motorspil leverbaar dus perfect af te stemmen op de te bewerken materialen.

De Kunzmann WF 650 is een ergonomische 3-, 4- of 5-asser met een uitmuntende stabiliteit en dito toegankelijkheid!

Kenmerkend voor de WF-650
Direct incrementeel lineairmeetsysteem in alle assen voor de hoogst mogelijke nauwkeurigheden. Oplossend vermogen 1µm.
Forse geslepen kogelomloopspillen in alle assen voor hoge positioneer- en herhalingsnauwkeurigheden.
Konstante geometrie in de bovenslede van de machine waarbij de in de kruiskoppeling ontstane warmte aktief afgevoerd wordt.
Alle assen beschikken over een electronische overbelastingsbewaking van de voedingsmotoren en soft- en hardwarematige eindschakelaars.
Machinedeuren op de rechterhoek geplaatst zodat bij openen een zeer goede toegang tot de freestafel ontstaat.
Gewoon hartstikke goed!

Opties:

3D Contourbesturing Heidenhain iTNC 530:
Een krachtige besturing welke een eenvoudige manier van Heidenhain dialoog en DIN/ISO programmeren biedt.

De besturing is uitermate geschikt om naast eenvoudige werkstukken ook complexe 3D contouren te frezen. De krachtige processor zorgt voor een snelle verwerkingstijd. Het aansturen van een 4e en/of 5e as is geen enkel probleem. Ook het 5-assen simultaan frezen behoort bij deze besturing tot de mogelijkheid.

Deze besturing komt met name tot recht op plaatsen waar snelheid en productiviteit gevraagd wordt. De interne harde schijf draagt hier zeker aan bij. Een ethernet verbinding is tevens beschikbaar zodat extern gegenereerde programma’s snel naar de machine gestuurd kunnen worden.
3D contourbesturing Siemens 840D
De Siemens 840D besturing beschikt over een zeer sterke grafische cyclus ondersteuning waardoor programmeren aan de machine kinderspel wordt.

Naast de uitgebreide DIN/ISO omgeving kan tevens voorzien worden in het werkplaats georienteerde Shopmill. Met behulp van Shopmill kan een werkstuk zeer snel geprogrammeerd worden zonder enige kennis van G- en M-codes.

De Siemens 840D kan probleemloos 5-assen aansturen en 3D bewerkingen zijn kinderspel voor deze besturing. Eenvoudige werkstukken laten zich snel programmeren aan de hand van duidelijke ondersteuning.

Merk Kunzmann
TypeWF 650
Toepassing Frezen
Bewerking / machinetype Bewerkingscentra
Bewerkingsruimte
X-as verplaatsing650
Y-as verplaatsing500
Z-as verplaatsing450
Freesspil
Toerental6.500 (12.000)
Vermogen13
OpnameSK 40
Gereedschapwisselaar
Aantal posities20-voudig
Automatisering geïntegreerd Nee
Besturing
Fabrikant / typeHeidenhain / Siemens
Basismachine
Gewicht5.200