Terug naar overzicht
wf 410 ma 900x900o

Over deze machine

Kunzmann WF 410M / MA en WF 610M / MA

Conventionele gereedschapfreesmachines
Deze gemakkelijk te bedienen universele freesmachines zijn voorzien van de meest eenvoudige Heidenhain-besturing die in feite een digitale uitlezing is met eenvoudige verplaatsingsmogelijkheden. Hierdoor kunt u de machine middels de mechanische handwielen conventioneel bedienen en in gestuurd bedrijf stap voor stap per programmaregel of volledig automatisch.

Beide machines hebben een stabiele veelvoudig verripte gietconstructie met een horizontale-/vertikalefreesspil en een manuele vertikale boorpinole.

Natuurlijk zijn alle assen voorzien van brede geharde vlakgeleidingen voor een hoge nauwkeurigheid. De assen worden verplaatst door spelingsvrije kogelomloopspillen met een zeer geringe omkeerspeling. Elke as heeft, in tegenstelling tot de meeste soortgelijke machines, een automatische asklemming.

Voeding en toerental zijn traploos regelbaar over de Heidenhain TNC 128 besturing. Gemeten wordt met behulp van glaslinealen. De hoofdspilaandrijving heeft een ruime 5,5 Kw motor met een hoog koppel wat tevens bereikt wordt door een automatisch te schakelen overbrenging.

De gereedschappen worden standaard hydraulisch geklemd wat het gebruiksgemak ten goede komt. De koelmiddelhouder bevat 70 liter en is vrijstaand op te stellen. De gehele machine heeft een zeer ergonomisch en gebruiksvriendelijk totaalconcept en is zeer geschikt als vervanger voor uw huidige conventionele freesbank.

Lijnbesturing Heidenhain TNC 128:
Beide machines zijn standaard voorzien van de Heidenhain TNC 128 besturing. Deze besturing biedt naast de functionaliteit van een uitgebreide digitale uitlezing, zoals bijvoorbeeld de Heidenhain Positip, de mogelijkheid om eenvoudige verplaatsingen te programmeren, waar 1 as gelijktijdig in gebruik is te programmeren. Optioneel is de machine te voorzien van een afscherming waardoor een automatische programma afloop mogelijk is. Indien de machine niet omkast is kunnen de programmaregels alleen regel voor regel uitgevoerd worden door telkens een druk op de knop. (conform CE voorschriften)

Waar komt deze besturing nu het best tot zijn recht?
Daar waar regelmatig boringen of boorpatronen gemaakt dienen te worden of daar waar banen, kamers of spiebanen gefreesd dienen te worden. Zolang er maar één as gelijktijdig verplaatst wordt. Meerdere assen na elkaar verplaatsen is natuurlijk geen enkel probleem.

Het aanleren van de besturing is zeer eenvoudig en vereist geen enkele kennis van DIN/ISO programmeren. Door een groot aantal collega’s wordt deze manier van programmeren “teach-In” genoemd. Enerzijds krijgt u dus het universele van een conventionele freesmachine welke volledig met de hand te bedienen is, anderzijds de mogelijkheid om voor eenvoudige bewerkingen de ondersteuning van de besturing te gebruiken!

Opties:
Kiep/zwenktafel
Elektronisch handwiel
Omkasting
Tegenlager (horizontaal frezen)
Minmaal mengsmeersysteem (MQL)
Halfuniverseel deelapparaat

Merk Kunzmann
TypeWF410 MA
Toepassing Frezen
Bewerking / machinetype Bewerkingscentra
Bewerkingsruimte
X-as verplaatsing410
Y-as verplaatsing350
Z-as verplaatsing450
Freesspil
Toerental4.000
Vermogen14
OpnameSK 40
Draai-zwenktafel
Tafelbelasting250
Gereedschapwisselaar
Automatisering geïntegreerd Nee
Besturing
Fabrikant / typeHeidenhain
Basismachine
Gewicht1.500