Terug naar overzicht
T series lg

Over deze machine

Sinds 1995 bouwt het Italiaanse Multiax 5-assige portaal freesmachines voor een grote diversiteit aan toepassingen. De focus ligt op machines voor de bewerking van composieten, kunststoffen en non-ferro metalen. In de regel gebeurd dit door het frezen met hoge toerentallen het kan echter bijvoorbeeld ook door middel van (ultrasoon) snijden, lijmen of opbrengen van materialen.

Multiax machines worden met name toegepast in de sectoren thermoform matrijzen, model- en vormenbouw, automotive ontwikkeling, luchtvaart, jachtbouw, en (zonne) energie. Klanten variëren van multinationals tot toeleveranciers in de eerder genoemde branches.

Ongeacht uit welke Multiax serie een machine ook komt er is altijd een grote diversiteit aan standaard toebehoren beschikbaar om de voor uw toepassing ideale machine te configureren. Is een oplossing niet standaard voorhanden dan kunnen de Multiax engineers op klantenspecificatie ontwikkelen.

Het meest geschikte machine type wordt bepaald aan de hand van uw bewerking, product afmetingen, te bewerken materialen, te verspanen volume en mate van verdere gewenste productiviteit en toebehoren. Om uw werkstuk efficiënt op te spannen zijn diverse standaard oplossingen beschikbaar.

Merk Multiax
TypeT Serie
Toepassing Frezen
Bewerking / machinetype 5-Assig
Bewerkingsruimte
X-as verplaatsing3.600, 4.800, 6.000
Y-as verplaatsing1.800, 2.600
Z-as verplaatsing1.200
Freesspil
Toerental24.000, meerdere alternatieven
Vermogen10 - 30
Draai-zwenktafel
Draaibereik120
Gereedschapwisselaar
Automatisering geïntegreerd Nee