Terug naar overzicht
pama vmt

Over deze machine

Table-type machine voor kotteren en frezen
De produktreeks van de kruisbed-kotter- en freesbank PAMA Speedmat tekent zich met name door innovatieve technologiën, die de hoge standaard in kwaliteit en machinebeschikbaarheid der PAMA traditie kenmerken.

De Pama Speedmat reeks is veelzijdig uitrustbaar en laat zich met uitbreidingsmodules en toebehoren uitrusten. Automatische wissel van koppen en toebehoren (haakse koppen, planetaire koppen, stootlagers enz.).
Er kan buiten deze een groot aantal aan speciale koppen ingezet worden, manueel of automatisch orienteerbaar. Andere NC-freeskoppen voor bewerking in 5 assen (turbineschoepen, compressierotoren, componenten voor lucht- en ruimtevaartindustrie).

Verschillende automatiseringsmogelijkheden optimaliseren de inzet van de Pama Speedmat zowel bij de produktie van speciale enkelstuks als bij serie werkstukken.

De produkteigenschappen kunnen als volgt samengevat worden:
Hoge nauwkeurigheid, draaimoment vermogen en spaanvolume
Hoog vermogen en grote spaanvolumes
Grote ijlgangen en produktiviteit

De Speedmat reeks is in drie basismodellen (Speedmat 2, Speedmat 3 en Speedmat 4) te bekomen, die met een centrale spindelkast met boorspil diameters van 130 mm tot 160 mm uitgerust zijn.

Merk Pama
TypeSpeedmat VM(T)
Toepassing Frezen
Bewerking / machinetype
Bewerkingsruimte
X-as verplaatsing1.700 – 2.700
Y-as verplaatsing1.500 – 2.700
Z-as verplaatsing1.300 – 1.700
Freesspil
Toerental4.000
Vermogen37 / 46
Draai-zwenktafel
Tafelbelasting6.000 - 12.000
Gereedschapwisselaar
Automatisering geïntegreerd Nee