Terug naar overzicht
AL40G

Over deze machine

De snelste manier van zinkvonken met hoge precisie.
Lineaire aandrijving zorgt voor een revolutie in zinkvonken. Supersnel vonken in de helft van de tijd wordt een economische realiteit. Het lineaire servosysteem van de Sodick AL-serie is niet alleen onvergelijkbaar snel maar zorgt ook altijd voor de optimale vonkspleet op precies het juiste moment.

Alles dankzij de lineaire aandrijftechniek, waardoor spelings-en meetvertragingen uitgesloten zijn. Aandrijving en electrode vormen een eenheid.

Een belangrijke bijdrage aan de bijzondere combinatie van dynamiek en precisie levert het intelligente concept met high-tech keramische componenten.

Daarbij komt dat de AL40G SPW qua automatisering met de concepten van verschillende leveranciers kan worden uitgebreid. Daarmee kunt u nog economischer seriematig produceren. De Sodick AL-serie vormt samen met deze handlingssystemen qua rentabiliteit een onverslaanbare combinatie.

De nieuwe ontwikkelde AL- premium serie is uitgerust met een 19” touchscreen en status led-lichten aan weerszijden van de machine en in de Z-as. Daarnaast is de machine standaard uitgerust met het TH COM systeem waarbij meerdere temperatuursensoren de temperatuur monitoren en compenseert de machine automatisch de eventuele fluctuaties. De generator is uitgerust met de nieuw ontwikkelde TMM4 functie die bij het ruwvonken 50% meer vermogen kan genereren wat een grote snelheidswinst kan betekenen. Daarnaast zijn er nog 2 noviteiten : BSN4 en SGF4. BSN4 geeft een verhoogde snelheid en hogere afwerkingsgraad bij het navonken waarbij de stroomsterkte en de “AAN” tijd in nanoseconden wordt bijgestuurd. DE SGF4 gaat de ontladingstijd monitoren en optimaliseren en zo de slijtage tot een absoluut minimum te herleiden.

Merk Sodick
TypeAL40G
Toepassing Eroderen
Bewerking / machinetype Zinkvonken
Werkbereik
X / Y / Z as verplaatsing400 x 300 x 270 mm
Max. werkstukgewicht550 kg
Max. electrode gewicht50 kg
Diverse
Lineaire motoren Ja
Max. bruikbare werktank afmeting750 x 620 x 350 mm
Besturing
Aantal gestuurde assen4
Rotatiesnelheid C-AS0-20rpm (optie : 2000rpm)
Basismachine
Gewicht4.100 kg

SMF Tools heeft dankzij de Sodick AG60L het productieproces zeer goed onder controle

"Onze klanten eisen zeer nauwkeurige koud omvorm producten. Wij dienen ervoor te zorgen dat de gereedschappen altijd goed aan de maat zijn. Door de Sodick AG60L kunnen wij zeer snelle levertijden garanderen."

Bekijk testimonial

Dratec Vonkerosie vertelt over hun ervaring met Sodick ALC600G Draadvonkmachine

"Wij hebben voor de Sodick ALC600G Draadvonkmachine gekozen, omdat deze machine over een groot deel uit keramische delen die veel minder uitzetten. Dit geeft grote voordelen wat betreft de nauwkeurigheid."

Bekijk testimonial

Moens vindt het hebben van goede service heel belangrijk en heeft daarom voor De Ridder gekozen

"Vaak kunnen problemen telefonisch opgelost worden wat ons veel tijd bespaard. De Ridder is voor ons een zeer betrouwbare leverancier die een correcte service levert."

Bekijk testimonial