Terug naar overzicht
Sodick al60g

Over deze machine

Erodeertechnologie voor het hoognauwkeurig vonken van zware werkstukken.
Vonkmachines met het prestatieniveau van lineaire aandrijving, daarmee is High Speed Eroderen in de helft van de tijd realiteit geworden.

De AL60G SPW, grote broer van de AL40G SPW, gebruikt net als alle Sodick-machines lineaire aandrijftechnologie en een vereenvoudigd besturingsmechanisme dat een directe verbinding maakt tussen aandrijving en controlesysteem.

Daarmee beschikt u over de snelstmogelijke servo-prestatie en op elk moment een optimale vonkspleet zonder verlies van kwaliteit. Real-time, zonder enige vorm van omkeerspeling; de lineaire aandrijving en de electrode vormen immers een eenheid.

Het geïntegreerde koelsysteem en het consequente gebruik van high-tech keramische componenten garanderen u een hoog nauwkeurige performance zonder compromissen. Uw productiekosten zullen dankzij de Sodick AL60G SPW in combinatie met een robot duidelijk lager worden waardoor uw winst maximaliseert.

De nieuwe ontwikkelde AL- premium serie is uitgerust met een 19” touchscreen en status led-lichten aan weerszijden van de machine in de Z-as. Daarnaast is de machine standaard uitgerust met het TH COM systeem waarbij meerdere temperatuursensoren de temperatuur monitoren en compenseert de machine automatisch de eventuele fluctuaties. De generator is uitgerust met de nieuw ontwikkelde TMM4 functie die bij het ruwvonken 50% meer vermogen kan genereren wat een grote snelheidswinst kan betekenen. Daarnaast zijn er nog 2 noviteiten : BSN4 en SGF4. BSN4 geeft een verhoogde snelheid en hogere afwerkingsgraad bij het navonken waarbij de stroomsterkte en de “AAN” tijd in nanoseconden wordt bijgestuurd. DE SGF4 gaat de ontladingstijd monitoren en optimaliseren en zo de slijtage tot een absoluut minimum te herleiden.

Merk Sodick
TypeAL60G SPW
Toepassing Eroderen
Bewerking / machinetype Zinkvonken
Werkbereik
X / Y / Z as verplaatsing600 x 420 x 370 mm
Max. werkstukgewicht1.500 kg
Max. electrode gewicht50 kg
Tafel
Vloeistof niveau werktank150 - 400 mm
Besturing
Aantal gestuurde assen4
Rotatiesnelheid C-AS 0-20rpm (optie : 2000rpm)
Basismachine
Gewicht5.350 kg

SMF Tools heeft dankzij de Sodick AG60L het productieproces zeer goed onder controle

"Onze klanten eisen zeer nauwkeurige koud omvorm producten. Wij dienen ervoor te zorgen dat de gereedschappen altijd goed aan de maat zijn. Door de Sodick AG60L kunnen wij zeer snelle levertijden garanderen."

Bekijk testimonial

Dratec Vonkerosie vertelt over hun ervaring met Sodick ALC600G Draadvonkmachine

"Wij hebben voor de Sodick ALC600G Draadvonkmachine gekozen, omdat deze machine over een groot deel uit keramische delen die veel minder uitzetten. Dit geeft grote voordelen wat betreft de nauwkeurigheid."

Bekijk testimonial

Moens vindt het hebben van goede service heel belangrijk en heeft daarom voor De Ridder gekozen

"Vaak kunnen problemen telefonisch opgelost worden wat ons veel tijd bespaard. De Ridder is voor ons een zeer betrouwbare leverancier die een correcte service levert."

Bekijk testimonial