Terug naar overzicht
AG80l 640

Over deze machine

De meest snelle en hoognauwkeurige erodeermachine voor werkstukken tot 3.000 kg
Vonkmachines met het prestatieniveau van lineaire aandrijving, daarmee is HighSpeedEroderen in de helft van de tijd realiteit geworden.

Sodick-machines hebben een lineaire aandrijftechnologie en vereenvoudigd besturingsmechanisme die een directe verbinding maakt tussen aandrijving en controlesysteem. Daarmee beschikt u over een onvergelijkbaar snelle prestatie van de lineaire servo-aandrijving die zorgt voor de optimale vonkspleet op het juiste moment.

Omdat aandrijving en electrode een eenheid vormen, zijn kwaliteitsverlies en meetvertragingen uitgesloten. Het geïntegreerde koelsysteem en het consequente gebruik van high-tech keramische componenten garanderen u een hoognauwkeurige performance zonder compromissen. Uw productiekosten zullen dankzij de Sodick AG80L in combinatie met een robot duidelijk lager worden waardoor uw winst maximaliseert.

De nieuwe ontwikkelde AL- premium serie is uitgerust met een 19” touchscreen en status led-lichten aan weerszijden van de machine in de Z-as. Daarnaast is de machine standaard uitgerust met het TH COM systeem waarbij meerdere temperatuursensoren de temperatuur monitoren en compenseert de machine automatisch de eventuele fluctuaties. De generator is uitgerust met de nieuw ontwikkelde TMM4 functie die bij het ruwvonken 50% meer vermogen kan genereren wat een grote snelheidswinst kan betekenen. Daarnaast zijn er nog 2 noviteiten : BSN4 en SGF4. BSN4 geeft een verhoogde snelheid en hogere afwerkingsgraad bij het navonken waarbij de stroomsterkte en de “AAN” tijd in nanoseconden wordt bijgestuurd. DE SGF4 gaat de ontladingstijd monitoren en optimaliseren en zo de slijtage tot een absoluut minimum te herleiden.

Sodick AL80G-LST SPW​
Uitvoering met de fabrieksoptie “Big Tank” welke een royalere werkruimte biedt voor nog grotere werkstukken.

Merk Sodick
TypeAL80G SPW / AL80G-LST SPW zinkerodeermachine
Toepassing Eroderen
Bewerking / machinetype Zinkvonken
Werkbereik
X / Y / Z as verplaatsing850 x 520 x 420 mm
Max. werkstukgewicht3.000 mm
Max. electrode gewicht50 kg
Diverse
Lineaire motoren Nee
Max. bruikbare werktank afmeting1400 x 950 x 420 mm (optie 1800x1000x550 mm)
Besturing
Aantal gestuurde assen4
Basismachine
Gewicht9000 kg

SMF Tools heeft dankzij de Sodick AG60L het productieproces zeer goed onder controle

"Onze klanten eisen zeer nauwkeurige koud omvorm producten. Wij dienen ervoor te zorgen dat de gereedschappen altijd goed aan de maat zijn. Door de Sodick AG60L kunnen wij zeer snelle levertijden garanderen."

Bekijk testimonial

Dratec Vonkerosie vertelt over hun ervaring met Sodick ALC600G Draadvonkmachine

"Wij hebben voor de Sodick ALC600G Draadvonkmachine gekozen, omdat deze machine over een groot deel uit keramische delen die veel minder uitzetten. Dit geeft grote voordelen wat betreft de nauwkeurigheid."

Bekijk testimonial

Moens vindt het hebben van goede service heel belangrijk en heeft daarom voor De Ridder gekozen

"Vaak kunnen problemen telefonisch opgelost worden wat ons veel tijd bespaard. De Ridder is voor ons een zeer betrouwbare leverancier die een correcte service levert."

Bekijk testimonial