Terug naar overzicht
S110 2023

Over deze machine

De S110 is een zeer flexibele inwendig rondslijpmachine voor het bewerken van middelgrote werkstukken. De machine heeft een centerhoogte van 102 mm en een maximale slijplengte van 120 mm.

Tot drie lineair gerangschikte slijpspindels maken uitwendig- en inwendig slijpen in één opspanning mogelijk. De S110 is de ideale machine voor klauwplaattoepassingen van afzonderlijke onderdelen tot kleine serieproductie. Met de optioneel verkrijgbare volledig geïntegreerde automatisatie kan een aantrekkelijk geprijsde oplossing voor uiterst nauwkeurig geautomatiseerd slijpen worden geboden.

Merk Studer
TypeS110
Toepassing Slijpen
Bewerking / machinetype Productie binnenslijpen
Werkbereik
Max. werkstukgewicht tussen centers50kg
X-as verplaatsing (dwars)370mm
Z-as verplaatsing (langs)200mm
spindel
Max. spil vermogen15 kW
Max. slijpsteenafmeting300mm x 32mm

Witec: "Met de Uniload automatisering aan onze Studer Favorit verlengen we de week met 40 uur!"

Op verzoek van Witec hebben wij hun hoogprecisie slijpmachine geautomatiseerd met een Uniload, waardoor er onbemand doorgewerkt kan worden tijdens het weekend. "Wij konden ongeveer 100 producten per dag doen, dat is nu 700 producten in één weekend geworden. Dat is wel een hele mooie vooruitgang!"

Bekijk testimonial

Van Hoof Groep vertelt waarom zij geïnvesteerd hebben in de Studer FAVORIT1000 met extra C as

"Met de Studer FAVORIT1000 met extra C as kunnen wij speciale curve schijven slijpen. Voorheen werd dit proces uitbesteed, maar nu kunnen we dit ook zelf in huis produceren. Dat geeft natuurlijk extra mogelijkheden."

Bekijk testimonial

Melotte gaat voor extra nauwkeurigheid en stabiliteit met de Studer S41

"We hadden eigenlijk twee Studers en nog twee conventionele machines die wij gebruikten bij het rondslijpen. Maar wij waren toch op zoek naar extra nauwkeurigheid en stabiliteit. Met de Studer S41 hebben wij een goede aankoop gedaan."

Bekijk testimonial

Boucherie vertelt over hun ervaring met De Ridder

"De Ridder is voor ons een betrouwbare leverancier die onze productie perfect ondersteund."

Bekijk testimonial

Stessens vertelt in deze video over de preventief onderhoud van De Ridder.

"Gedurende 15 jaar, met de aankoop van de eerste machine, worden wij volledig ondersteund door De Ridder. Op dit moment zijn ze bezig met het jaarlijks onderhoud aan de Studer s31."

Bekijk testimonial