Terug naar overzicht
S141r 2023

Over deze machine

De S141 is een radius inwendig rondslijpmachine en is bijzonder geschikt voor het slijpen van complexe werkstukken van zeer harde materialen. De zwenkdiameter is 400 mm en het maximale werkstukgewicht is 100 kg.

 

Het is ideaal voor de productie van matrijzen, met name in de verpakkingsindustrie, waar voornamelijk hardmetaal en keramiek worden bewerkt. De machine heeft veel technische verfijningen zoals het revolutionaire StuderGuide® geleidingssysteem, uiterst nauwkeurige asaandrijvingen met lineaire motoren, een volautomatische B-as met directe aandrijving, etc….

Merk Studer
TypeS141 Radius
Toepassing Slijpen
Bewerking / machinetype Radius binnenslijpen

Witec: "Met de Uniload automatisering aan onze Studer Favorit verlengen we de week met 40 uur!"

Op verzoek van Witec hebben wij hun hoogprecisie slijpmachine geautomatiseerd met een Uniload, waardoor er onbemand doorgewerkt kan worden tijdens het weekend. "Wij konden ongeveer 100 producten per dag doen, dat is nu 700 producten in één weekend geworden. Dat is wel een hele mooie vooruitgang!"

Bekijk testimonial

Van Hoof Groep vertelt waarom zij geïnvesteerd hebben in de Studer FAVORIT1000 met extra C as

"Met de Studer FAVORIT1000 met extra C as kunnen wij speciale curve schijven slijpen. Voorheen werd dit proces uitbesteed, maar nu kunnen we dit ook zelf in huis produceren. Dat geeft natuurlijk extra mogelijkheden."

Bekijk testimonial

Melotte gaat voor extra nauwkeurigheid en stabiliteit met de Studer S41

"We hadden eigenlijk twee Studers en nog twee conventionele machines die wij gebruikten bij het rondslijpen. Maar wij waren toch op zoek naar extra nauwkeurigheid en stabiliteit. Met de Studer S41 hebben wij een goede aankoop gedaan."

Bekijk testimonial

Boucherie vertelt over hun ervaring met De Ridder

"De Ridder is voor ons een betrouwbare leverancier die onze productie perfect ondersteund."

Bekijk testimonial

Stessens vertelt in deze video over de preventief onderhoud van De Ridder.

"Gedurende 15 jaar, met de aankoop van de eerste machine, worden wij volledig ondersteund door De Ridder. Op dit moment zijn ze bezig met het jaarlijks onderhoud aan de Studer s31."

Bekijk testimonial