Terug naar overzicht
S31 1000 2023

Over deze machine

De S31 is een rondslijpmachine voor kleine tot grote werkstukken in enkel-, kleine en grote serieproductie. Het heeft centerlengtes van 400 / 650 / 1.000 / 1.600 mm en een centerhoogte van 175 mm. Hij verwerkt werkstukken met een maximaal gewicht van 150 kg.

Dankzij het uitbreidbare modulaire systeem kan de S31 precies aan uw wensen worden aangepast. Met een B-as met hoge resolutie van 0,00005° maakt de zwenkbare slijpkop uitwendig, inwendig en vlakslijpen in één opspanning mogelijk. De basis is het machinebed van massief Granitan® S103.

Merk Studer
TypeS31
Toepassing Slijpen
Bewerking / machinetype Universeel rondslijpen
Werkbereik
Max. werkstukgewicht tussen centers150kg
X-as verplaatsing (dwars)370mm
Z-as verplaatsing (langs)500mm - 1750mm
spindel
Max. spil vermogen11,5kW
Max. slijpsteenafmeting508mm x 80mm

Witec: "Met de Uniload automatisering aan onze Studer Favorit verlengen we de week met 40 uur!"

Op verzoek van Witec hebben wij hun hoogprecisie slijpmachine geautomatiseerd met een Uniload, waardoor er onbemand doorgewerkt kan worden tijdens het weekend. "Wij konden ongeveer 100 producten per dag doen, dat is nu 700 producten in één weekend geworden. Dat is wel een hele mooie vooruitgang!"

Bekijk testimonial

Van Hoof Groep vertelt waarom zij geïnvesteerd hebben in de Studer FAVORIT1000 met extra C as

"Met de Studer FAVORIT1000 met extra C as kunnen wij speciale curve schijven slijpen. Voorheen werd dit proces uitbesteed, maar nu kunnen we dit ook zelf in huis produceren. Dat geeft natuurlijk extra mogelijkheden."

Bekijk testimonial

Melotte gaat voor extra nauwkeurigheid en stabiliteit met de Studer S41

"We hadden eigenlijk twee Studers en nog twee conventionele machines die wij gebruikten bij het rondslijpen. Maar wij waren toch op zoek naar extra nauwkeurigheid en stabiliteit. Met de Studer S41 hebben wij een goede aankoop gedaan."

Bekijk testimonial

Boucherie vertelt over hun ervaring met De Ridder

"De Ridder is voor ons een betrouwbare leverancier die onze productie perfect ondersteund."

Bekijk testimonial

Stessens vertelt in deze video over de preventief onderhoud van De Ridder.

"Gedurende 15 jaar, met de aankoop van de eerste machine, worden wij volledig ondersteund door De Ridder. Op dit moment zijn ze bezig met het jaarlijks onderhoud aan de Studer s31."

Bekijk testimonial