Terug naar overzicht
vdfboehringervdfdus400 1 s

Over deze machine

De DUS-serie (teach-in draaimachines) bestaat uit 7 modellen waarvan de VDF 400 DUS de kleinste is. Met een centerhoogte van 200mm biedt deze draaibank een solide basis voor het draaien van kleinere producten in enkelstuks en kleine series. Afhankelijk van uw werkzaamheden is er bij de gereedschap opspanning keuze uit een Multifix of Parat snelwisselsysteem of een automatisch zwenkende revolver waarmee u richting CNC draaien gaat.

Zoals elke VDF machine beschikt ook deze compacte teach-in draaimachine over een dubbele prisma geleiding welke voor extra stijfheid en stabiliteit zorgt. Om deze stabiliteit te kunnen benutten is een sterke hoofdspilmotor aanwezig gevolgd door een overbrenging met twee traploos regelbare toerentalreeksen zodat altijd meer dan voldoende koppel ter beschikking staat. De geometrische nauwkeurigheid is zoals u die van een VDF-afstammeling mag verwachten.

De VDF 400 DUS is naar wens uit te rusten met een Siemens 840D SolutionLine of Heidenhain TNC 620 besturing welke beide zowel in ISO als in dialoog/teach-in geprogrammeerd kunnen worden. De besturingen zijn benaderd vanuit de conventionele draaier. De stap van conventioneel naar teach-in draaien is daarom na een korte instructie zonder hindernissen te nemen.

Merk VDF Boehringer
TypeVDF 400 DUS
Toepassing Draaien
Bewerking / machinetype Teach-in
Werkbereik
Werkstuk diameter420 mm
Draaidiameter235 mm
Hoofdspil
Toerental10 - 3.000 omw/min-1
Vermogen11 kW
Koppel924 Nm
Revolver
Overname spil Nee
Freesspil Nee
Horizontaal/verticaalhorizontaal
Basismachine
Gewicht3000 KG