Terug naar overzicht
DUS 1110 S

Over deze machine

Ook de wat grotere teach-in draaibanken van Boehringer doen de oude VDF-reputatie eer aan. Een zeer hoge geometrische nauwkeurigheid in combinatie met stijfheid, stabiliteit en zware verspaning. Als basis dient ook hier het kastenbed met dubbele prisma geleiding en de keuze van top-componenten voor de verdere opbouw van de machine.

Deze drie modellen zijn standaard beschikbaar in draailengtes van 1 tot 16 meter. Als spilneus is KK11 standaard, echter KK15 of zelfs KK20(!) behoort tot de mogelijkheid. Opties welke u bij concurrenten niet snel tegen zult komen zijn de echte Y-as in combinatie met een C-as zodat aangedreven gereedschap volledig tot zijn recht komt.

De volledig in Duitsland gebouwde DUS-modellen komen echter ook goed tot hun recht in de standaard uitvoering met Multifix of Parat gereedschaphouders voor de productie van enkelstuks, kleine series of reparatie/revisiewerk. Horizontale- of verticale revolvers zijn ook mogelijk. Als besturing staan zowel de meest recente Siemens als Heidenhain ter beschikking.

Zoekt u een beer van een draaibank of een teach-in draaimachine welke gewoon beter is dan de rest, dan zal de Boehringer DUS-serie u niet teleurstellen!

Merk VDF Boehringer
TypeVDF DUS 1110
Toepassing Draaien
Bewerking / machinetype Teach-in
Gereedschapwisselaar
Automatisering geïntegreerd Nee