Terug naar overzicht
YASDA PX30i Machine eu

Over deze machine

De Yasda PX30i is een geavanceerde, high-precision boor- en freesmachine die bekend staat om zijn uitstekende nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en veelzijdigheid. Deze machine is ontwikkeld door het Japanse bedrijf Yasda Precision Tools, een vooraanstaande fabrikant in de wereld van precisiebewerking.

Met zijn robuuste constructie en geavanceerde technologieën is de Yasda PX30i ideaal voor veeleisende toepassingen in sectoren zoals lucht- en ruimtevaart, medische apparatuur, automotive en elektronica. De machine maakt gebruik van lineaire geleidingen en een hoge stijfheid, waardoor hij uiterst stabiel is en minimale trillingen heeft, wat essentieel is voor het behouden van ongeëvenaarde precisie bij het bewerken van werkstukken.

De PX30i is uitgerust met een krachtige spil en een geavanceerde besturing, wLaat aardoor hij in staat is om complexe bewerkingen uit te voeren met hoge snelheid en precisie. De machine biedt een breed scala aan bewerkingsmogelijkheden, waaronder boren, frezen, tappen en ruimen, en kan materialen bewerken zoals aluminium, staal, roestvrij staal en exotische legeringen.

Een ander kenmerk van de Yasda PX30i is zijn gebruiksvriendelijke bedieningssysteem, dat operators in staat stelt om snel en efficiënt programma’s te maken en aan te passen. De machine is ook ontworpen met het oog op energie-efficiëntie, wat resulteert in lagere bedrijfskosten.

Al met al is de Yasda PX30i een toonaangevende machine op het gebied van precisiebewerking, die voldoet aan de hoogste normen voor kwaliteit en prestaties. Het is een waardevolle aanwinst voor bedrijven die streven naar het leveren van nauwkeurige en complexe onderdelen in diverse industrieën.

Merk YASDA
TypePX30i
Toepassing Frezen
Bewerking / machinetype Bewerkingscentra
Bewerkingsruimte
X-as verplaatsing680 mm
Y-as verplaatsing400 mm
Z-as verplaatsing500 mm
Freesspil
Toerental100 - 20.000 o/min
OpnameMAS BBT 40
Draai-zwenktafel
DiameterØ 185 mm 3R pallet
Draaibereik-125° + 65°
Tafelbelasting80 kg
Gereedschapwisselaar
Aantal posities332
Automatisering geïntegreerd Ja
Besturing
Fabrikant / typeFANUC 31i-B5-PLUS
Basismachine
Gewicht18.700 kg

Job Precision: "Die machines zijn veel te duur zei ik. 15 jaar later hebben we 11 YASDA's”

We zijn in 2008 begonnen met de eerste 3-assige YASDA en nu hebben we er 11. We dachten al van tevoren dat we met hele nauwkeurige machines werkte, maar dit is wel van een heel ander niveau. De laatste aangeschafte machine is de H40i, een horizontale machine. Hiermee hebben we een betere spaanafvoer.

Bekijk testimonial

Melotte - "De YASDA werkt op een tiende van een duizendste, dat is wat de machine zo bijzonder maakt"

Al meer dan 50 jaar richt Melotte nv zich op de ontwikkeling en productie van fijnmechanische oplossingen. Met hoge eisen aan de kwaliteit. Vandaar dat ook zij gebruik maken van de precisiemachines van De Ridder. Zoals bijvoorbeeld de YASDA PX30i.

Bekijk testimonial

Kusters Precision Parts: "De keuze voor nummer 4 was niet zo moeilijk"

Kusters Precision Parts produceert hightech en nauwkeurige onderdelen in kleine tot middelgrote series. Ze waren reeds naar volle tevredenheid in het bezit van 𝟯 𝗬𝗮𝘀𝗱𝗮 𝗣𝗫𝟯𝟬𝗶 𝗺𝗮𝗰𝗵𝗶𝗻𝗲𝘀. De keuze voor nummer 4 was dus niet meer zo moeilijk.

Bekijk testimonial

Verhuizing bij Job Precision

Voor Job Precision hebben we de volledige verhuizing van het machinepark gerealiseerd waarbij we hebben gelet op de meest optimale planning zodat de de downtime beperkt kon worden. Organisatie van de complete logistiek, machineplaatsingen en de installatie. Alles is geregeld. Bekijk de hele video.

Bekijk testimonial

GSM kiest voor de YASDA PX30i om onbemand te produceren

"Wij hebben één compleet systeem gekocht bij één leverancier. Wat wij hier in ons voordeel hebben, is om verschillende producten achter elkaar te laten lopen. Het zogenaamde high mix low volume."

Bekijk testimonial

Tooling Specialist Derksen (TSD) vertelt over hun ervaring met de 3-assige YASDA YBM640V

"Wij zitten in de hoog precisie markt en we wilden investeren in een machine die de kwaliteit en het imago zou verhogen. We hebben daarom op advies van De Ridder de 3-assige YASDA YBM640V aangeschaft. We zijn erg blij met de algehele service van De Ridder."

Bekijk testimonial

FMI de Berk vertelt over hun ervaring met de YASDA YBM640V

"De grootste uitdaging is om steeds nauwkeuriger te werken. De YASDA is hierdoor erg geschikt voor ons, want hij kan zelf op de mμ corrigeren. Bij een ander machine kan dat nog niet."

Bekijk testimonial

NEBO vertelt in deze video waarom zij voor de tweede keer een YASDA machine hebben aangeschaft bij De Ridder

"We hebben de beslissing genomen om een YASDA 3-assige freesmachine te kopen. Vanaf dag één hebben we de gekste dingen gemaakt. Alles ging perfect. De vraag naar extreme nauwkeurige materialen werd meer en toen besloten we om weer een YASDA te kiezen."

Bekijk testimonial

ITB produceert onbemand dankzij de YASDA YMC-430

ITB vertelt in deze video hoe zij dankzij hun nieuwe YASDA YMC-430 freesmachine nu meer onbemand produceren.

Bekijk testimonial

Axxicon vertelt in deze video over de nieuwe YASDA YMC 430 Freesmachine

"We hebben een YASDA gekocht, omdat we de waardecreatie voor de 'point of care klanten' in de microstructuren zit. We zoeken de laagst mogelijke ruwheid in vormdelen om zo weinig mogelijk te hoeven polijsten. En dan is een 3-assige YASDA het best."

Bekijk testimonial

Job precision vertelt hoe de YASDA PX30I uitblinkt in nauwkeurigheid

"Er is een verschuiving gaande van slijpen naar het frezen en van zinkvonken naar frezen. En daar heb je wel nauwkeurige machines voor nodig. We hebben daarom voor de 5-assige YASDA PX30I gekozen. Deze machine is echt super nauwkeurig."

Bekijk testimonial

Loomans Group is al ruim 10 jaar overtuigd van de kwaliteit en nauwkeurigheid van de YASDA

"Ik zou zeker de YASDA aanraden, omdat ik merk dat we het rap terugverdienen. Dit omdat je meer uren onder één man kunt laten draaien."

Bekijk testimonial