Terug naar overzicht
6036476c96a83f42087a687d YASDA YBM640V Machine 2

Over deze machine

Constructie van de machine

De zeer stabiele portaalconstructie garandeert een excelente stabiliteit en nauwkeurigheid, ook bij zware belasting. De Yasda 640V is volledig symetrisch opgebouwd uit gietijzer. Dit zorgt voor een uiterst stabiel thermisch gedrag van het frame en de overige componenten. De geometrie is volledig met de hand geschraapt in absoluut um-bereik.

Uiterst nauwkeurige geometrie

De blokgeleidingen uit speciaal staal, gehard tot hRc 60, worden volgens een speciale Yasda-techniek geslepen en daarna handmatig na-geläpt. De vlakheid en paralelliteit bedragen over de volle lengte minder dan 2 um absoluut en worden met laser gecontroleerd.
Hybride techniek voor maximale demping, levensduur en nauwkeurigheid

De overbemeten blokgeleidingen van de 640V worden gecombineerd met lineair-rolgeleidingen. Dit resulteert in een perfecte demping en tegelijk een hoge dynamiek. Gereedschap standtijden nemen aanmerkelijk toe, en vibraties worden maximaal geabsorbeerd en afgevoerd.

Kogelomloopspindels

De contactpunten zijn handmatig geschraapt voor een volledige paralelliteit t.o.v. de geleidingen. De moeren zijn dubbel gelagerd en voorgespannen. De kogelomloopspindels zijn over-gedimsioneerd, diameter X spoed: 50 X 8 mm, en de moeren zijn vloeistof-gekoeld. Zware bewerkingen kunnen probleemloos worden uitgevoerd, maar ook zeer klein en delicaat werk, dat een hoge dynamica vereist. Exotische en geharde materialen, en zelfs hardmetaal kunnen op de 640V perfect worden bewerkt.

Basis voor de hoogste precisie

Geläpte geleidingen, kogelomloopspindels en moeren
Alle contactpunten zijn handmatig geschraapt in um-bereik
De moeren worden vloeistof-gekoeld
Deze contructie biedt niet alleen uitzonderlijk hoge precisie, maar ook een extreem lange levensduur, ook bij zware inzet.

Thermische stabiliteit

Door het speciale koelsysteem, dat door Yasda is ontwikkeld, behoudt de machine haar thermische en geometrische stabiliteit, ook bij langdurige en zware inzet. De sokkel is volledig symmetrisch opgebouwd en munt uit in mechanische en thermische stabiliteit, en dempend vermogen.

Speciale meetsystemen in alle assen

Voor de lineaire assen worden speciaal voor Yasda ontwikkelde glaslinealen van Heidenhain gebruikt. Deze linealen hebben dezelfde thermische eigenschappen als de machine. Read-out error is daarmee uitgesloten. Het oplossend vermogen van de linalen bedraagt 5 nanometer en incrementen van 100 nanometer (0,1 um) kunnen repeterend worden gemaakt.

Voor beide rotorische assen (optie op aanvraag) geldt het zelfde: het oplossend vermogen bedraagt 1/10.000 graad en incrementen van 1 boogseconde of minder zijn repeterend mogelijk.

Freesspindel en spindelmotor

De freesspindel wordt geheel door Yasda zelf gebouwd. De freesspindel is extreem stabiel en vrij van vibraties van welke vorm dan ook. De spindel is thermisch bijzonder stabiel, en maakt het bereiken van spiegelgladde oppervlaktes mogelijk. Motor en spindel zijn fijn-gebalanceerd en dragen bij tot een aanmerkelijke verhoging van de standtijd van het gereedschap. De lagers van de spindel zijn handmatig na-geläpt voor een uiterst rustige en stabiele rondloop, die in sub-um ligt bij n max.

Koppeling tussen motor en spindel

Een speciale membraankoppeling elimineert vibraties tussen de motor en de spindel en zorgt voor een thermische scheiding tussen beide. De warmte van de motor beinvloedt de spindel op geen enkele wijze.

Automatische regeling van de voorspanning van de lagers

Deze door Yasda ontwikkelde automatische regeling past de voorspanning van de lagers constant aan naar gelang het toerental van de spindel. Bij een laag toerental is de voorspanning hoog, bij een hoog toerental wordt deze verlaagd. Zo is deze spindel inzetbaar voor zowel zware verspaning, maar ook ideaal voor zeer klein en delicaat werk.

De spindel wordt olie/lucht gekoeld. In de behuizing van de spindel ligt bovendien een gekoeld olie-circuit. Het thermisch gedrag van de spindel, indien op werktemperatuur gebracht, is opmerkelijk stabiel en constant. Uiterst nauwkeurige vormtoleranties in 3D contouren kunnen worden bereikt, zonder continu te hoeven corrigeren. De freesspindel van de 640V wordt volledig door Yasda in eigen huis gebouwd. De spindel wordt ingelopen en getest, en daarna gemeten. Dit gebeurt zowel statisch, als dynamisch. De gemiddelde rondloopnauwkeurigheid bedraagt 700-800 nanometer bij 20.000-1. Door de afwezigheid van vibraties is de spindel uitzonderlijk stil, en behouden gereedschappen langdurig hun standtijd. Ook na vele jaren inzet behoudt de spindel deze excellente waarde.

Merk YASDA
TypeYBM 640V
Toepassing Frezen
Bewerking / machinetype 3-Assig
Bewerkingsruimte
X-as verplaatsing600mm
Y-as verplaatsing400mm
Z-as verplaatsing350mm
Freesspil
Toerental24,000min-1
OpnameBBT40 [ HSK-A63 (op) ]
Draai-zwenktafel
Diameter700mm
Draaibereik450mm
Tafelbelasting300kg
Gereedschapwisselaar
Aantal posities30
Automatisering geïntegreerd Nee
Besturing
Fabrikant / typeFANUC

Job Precision: "Die machines zijn veel te duur zei ik. 15 jaar later hebben we 11 YASDA's”

We zijn in 2008 begonnen met de eerste 3-assige YASDA en nu hebben we er 11. We dachten al van tevoren dat we met hele nauwkeurige machines werkte, maar dit is wel van een heel ander niveau. De laatste aangeschafte machine is de H40i, een horizontale machine. Hiermee hebben we een betere spaanafvoer.

Bekijk testimonial

Melotte - "De YASDA werkt op een tiende van een duizendste, dat is wat de machine zo bijzonder maakt"

Al meer dan 50 jaar richt Melotte nv zich op de ontwikkeling en productie van fijnmechanische oplossingen. Met hoge eisen aan de kwaliteit. Vandaar dat ook zij gebruik maken van de precisiemachines van De Ridder. Zoals bijvoorbeeld de YASDA PX30i.

Bekijk testimonial

Kusters Precision Parts: "De keuze voor nummer 4 was niet zo moeilijk"

Kusters Precision Parts produceert hightech en nauwkeurige onderdelen in kleine tot middelgrote series. Ze waren reeds naar volle tevredenheid in het bezit van 𝟯 𝗬𝗮𝘀𝗱𝗮 𝗣𝗫𝟯𝟬𝗶 𝗺𝗮𝗰𝗵𝗶𝗻𝗲𝘀. De keuze voor nummer 4 was dus niet meer zo moeilijk.

Bekijk testimonial

Verhuizing bij Job Precision

Voor Job Precision hebben we de volledige verhuizing van het machinepark gerealiseerd waarbij we hebben gelet op de meest optimale planning zodat de de downtime beperkt kon worden. Organisatie van de complete logistiek, machineplaatsingen en de installatie. Alles is geregeld. Bekijk de hele video.

Bekijk testimonial

GSM kiest voor de YASDA PX30i om onbemand te produceren

"Wij hebben één compleet systeem gekocht bij één leverancier. Wat wij hier in ons voordeel hebben, is om verschillende producten achter elkaar te laten lopen. Het zogenaamde high mix low volume."

Bekijk testimonial

Tooling Specialist Derksen (TSD) vertelt over hun ervaring met de 3-assige YASDA YBM640V

"Wij zitten in de hoog precisie markt en we wilden investeren in een machine die de kwaliteit en het imago zou verhogen. We hebben daarom op advies van De Ridder de 3-assige YASDA YBM640V aangeschaft. We zijn erg blij met de algehele service van De Ridder."

Bekijk testimonial

FMI de Berk vertelt over hun ervaring met de YASDA YBM640V

"De grootste uitdaging is om steeds nauwkeuriger te werken. De YASDA is hierdoor erg geschikt voor ons, want hij kan zelf op de mμ corrigeren. Bij een ander machine kan dat nog niet."

Bekijk testimonial

NEBO vertelt in deze video waarom zij voor de tweede keer een YASDA machine hebben aangeschaft bij De Ridder

"We hebben de beslissing genomen om een YASDA 3-assige freesmachine te kopen. Vanaf dag één hebben we de gekste dingen gemaakt. Alles ging perfect. De vraag naar extreme nauwkeurige materialen werd meer en toen besloten we om weer een YASDA te kiezen."

Bekijk testimonial

ITB produceert onbemand dankzij de YASDA YMC-430

ITB vertelt in deze video hoe zij dankzij hun nieuwe YASDA YMC-430 freesmachine nu meer onbemand produceren.

Bekijk testimonial

Axxicon vertelt in deze video over de nieuwe YASDA YMC 430 Freesmachine

"We hebben een YASDA gekocht, omdat we de waardecreatie voor de 'point of care klanten' in de microstructuren zit. We zoeken de laagst mogelijke ruwheid in vormdelen om zo weinig mogelijk te hoeven polijsten. En dan is een 3-assige YASDA het best."

Bekijk testimonial

Job precision vertelt hoe de YASDA PX30I uitblinkt in nauwkeurigheid

"Er is een verschuiving gaande van slijpen naar het frezen en van zinkvonken naar frezen. En daar heb je wel nauwkeurige machines voor nodig. We hebben daarom voor de 5-assige YASDA PX30I gekozen. Deze machine is echt super nauwkeurig."

Bekijk testimonial

Loomans Group is al ruim 10 jaar overtuigd van de kwaliteit en nauwkeurigheid van de YASDA

"Ik zou zeker de YASDA aanraden, omdat ik merk dat we het rap terugverdienen. Dit omdat je meer uren onder één man kunt laten draaien."

Bekijk testimonial