20180904 Automatiserings wereldprimeur2

Op de AMB beurs voor metaalbewerking in Stuttgart toont AXILE in Hal 10, E33 haar complete range van high-end 5-assige bewerkingscentra, de G-serie, waaronder een wereld primeur.

De AXILE G6 APC is een nieuw verticaal 5-assig bewerkingscentrum welke een automatische tafel- of palletwisselaar aan de achterzijde van de machine heeft. Hierdoor blijft de voorzijde van de machine volledig toegankelijk voor manuele belading aan de voorzijde of inrichten. Iets dat tot op heden voor geautomatiseerde 5-assige machines in deze gantry bouwwijze onmogelijk was!

Standaard beschikt de G6 APC over twee pallets van 500 x 500mm, één in de bewerkingsruimte en één in het wissel- of beladingsstation. Een eigen palletpool met 6 tafels is in ontwikkeling en per direct is ook het zeer flexibele FPC van Fastems met 12 of 24 pallets beschikbaar in diverse varianten. Uiteraard kunnen de standaard pallets ook direct beladen worden.

Enkele G-serie highlights:

  • High speed machining met motorspillen van 15.000 of 20.000 O/min.
  • Hoge dynamiek; lineaire assen voorzien van direct-drive met 0,1µm resolutie meetsysteem.
  • Kessler draai/zwenk tafel voorzien van dynamische torque motoren zonder backlash.
  • Kessler hoofdspil met het unieke QCC voor minimale kosten en stilstand bij spilschade.
  • Industrie 4.0 voorbereid voor betrouwbare procesbeheersing en energie management.
  • Hoge nauwkeurigheden door toepassing van unieke monitoring van vibraties en spilgroei, doelgerichte thermische compensatie.
  • Het unieke 5-assig kinematisch design maakt een nauwkeurige positionering van de lineaire- en roterende assen mogelijk.
  • Ergonomie, een extreem goede toegankelijkheid in de werkruimte en belading met kraan zijn standaard. 

Highlights van AXILE op de AMB 2018:

  • Gantry type 5-assige bewerkingscentra AXILE G6 APC, G6 Compact, G8.
  • C-frame 3-assig high-speed bewerkingscentrum AXILE V7


Meer nieuwsberichten

Vonktechnologiedagen waren weer een succes

De Vonktechnologiedagen zijn in volle gang. Wij ontvingen onder andere een groep enthousiaste gebruikers die tijdens een informatieve en leerzame dag dieper zijn ingegaan op het gebruik van Esprit software….

1678954834241 2

Pensioenen en jubilea gevierd tijdens bijzonder personeelsfeest

Een bijzonder moment voor een aantal van onze collega’s, drie van hen zijn met pensioen gegaan. Speciaal voor die gelegenheid zijn zij tijdens ons personeelsfeest afgelopen weekend ‘geRidderd’.

1686035032931

ASML conference 20 juni, wij zijn er!

Technici uit de ontwerp- en maakindustrie komen 20 juni samen tijdens de Manufacturing Technology Conference in Veldhoven. Registreer nu.

1684242053907 2