jig grinding oftewel coördinatieslijper

Metaalbewerking is een kunst op zich, en binnen deze complexe discipline is coördinatie slijpen, of Jig Grinding in het Engels, een techniek die uitblinkt in precisie. Laten we dieper ingaan op wat deze bewerking inhoudt en waarom het zo’n cruciale rol speelt in de wereld van metaalbewerking. YASDA, met zijn YMC-serie levert ook een belangrijke bijdrage aan dit gespecialiseerde ambacht.

Jig grinding: Een meesterwerk in precisie

Jig grinding wordt ingezet voor het slijpen van complexe vormen en gaten waar de hoogste mate van nauwkeurigheid vereist is. Voornamelijk gebruikt door gereedschaps- en matrijzenmakers, maakt deze methode het mogelijk om kalibers te vervaardigen en nauwkeurige gaten en pennen te creëren op matrijzen. Het draait allemaal om micron nauwkeurigheid en perfecte afwerking.

Anatomie van coördinaat slijpen

Jig grinding machines, zoals die van YASDA, benaderen de metaalbewerking zo geavanceerd dat die de normen voor metaalbewerking opnieuw definiëren. Met een lucht aangedreven spil die een slijpstift met hoge snelheid laat draaien, bieden deze machines een ongeëvenaarde precisie. De configuratie met twee assen, gecombineerd met de mogelijkheid om de lucht aangedreven spil aan te passen, maakt het mogelijk om met een precisie van 0,0025 mm te werken. Het draagt bij aan het positioneren van systemen op een exacte afstand van een referentieoppervlak, een cruciale factor in deze niche van metaalbewerking.

Innovatie van frezen en slijpen op één machine

YASDA, een pionier in metaalbewerkingsmachines, heeft met zijn YMC-serie de normen verlegd. De YMC 430 en YMC 650 zijn ontworpen om zowel frees- als slijp processen op submicron niveau uit te voeren. Door de JIG-slijpfunctie wordt de noodzaak van aparte frees- en slijpmachines overbodig, wat niet alleen de productiviteit verhoogt maar ook de toegankelijkheid vergroot. Een van de voordelen is dat je de bewerking van het slijpen op de freesmachine kan uitvoeren waardoor het product op minder machines opgespannen hoeft te worden. Zo kom je vaak tot nauwkeurigere producten en bespaart dit een aanzienlijke productiesnelheid.

Unieke kenmerken van YASDA jig grinders

De YMC-serie is niet zomaar een reeks machines; het zijn technologische meesterwerken. Met oppervlaktekwaliteit op µ-niveau, submicron nauwkeurigheid, en geavanceerde bewerkingsmogelijkheden, vertegenwoordigen ze de evolutie van metaalbewerking. Programma’s zoals eenvoudige binnen- of buitenkamers , ronde gaten en de dresscycli, worden gemaakt via een dialoog met de CNC. De nieuw ontwikkelde JIG slijp- en dresscycli, toegankelijk voor elke operator, maakt complexe slijpprocessen haalbaar zonder de noodzaak van uitgebreide technische expertise.

De rol van coördinaat slijpen in de precisie metaalbewerking

In de wereld van precisie metaalbewerking blijft coördinaat slijpen een onschatbare techniek. Het gaat niet alleen om het creëren van vormen en gaten; het draait om het bereiken van perfectie op micronniveau. YASDA’s bijdrage aan deze kunst met de YMC-serie opent naast innovatie ook de deuren voor een bredere groep operators, waardoor de kunst van coördinaat slijpen toegankelijker wordt in de steeds evoluerende wereld van metaalbewerking.

Meer weten?

De YMC 430 en YMC 650 vormen de kern van onze precisiebewerkingsopties. Wil je meer weten over de YMC-serie? Ontdek met YASDA de wereld van sublieme precisie en ongeëvenaarde betrouwbaarheid.

  • Bekijk de specificaties van de YMC 430
  • Bekijk de specificaties van de YMC 650

Meer nieuwsberichten

Verwachte groei in halfgeleiderindustrie

De halfgeleiderindustrie staat aan de vooravond van een aanzienlijke groei, met een verwachte omzetstijging van 30% in het huidige kwartaal. Deze groei biedt enorme kansen voor bedrijven in de sector,…

Yasda Px30i bij JobPrecision

Digitale catalogus ‘Toebehoren’ nu beschikbaar!

24 mei 2024 We zijn verheugd om aan te kondigen dat de langverwachte digitale catalogus ‘Toebehoren’ nu beschikbaar is! Na veelvuldig verzoek van onze klanten, hebben we onze uitgebreide gids gedigitaliseerd…

LR 20220725 DeRidder 0141

De Ridder voor een VIP reis in Japan

Wat een onvergetelijke ervaring! Deze week organiseren we een exclusieve VIP-reis naar de Yasda fabriek in Japan voor 20 van onze klanten. Tijdens deze 5-daagse reis krijgen onze VIP’s niet…

WhatsApp Image 2024 05 16 at 01.22.55