7017 Schubladenbefullung Futterteilgreifer.124

Automatisering in de metaalindustrie bij De Ridder Precisiemachines.

In de snel evoluerende wereld van de metaalindustrie speelt automatisering een cruciale rol bij het transformeren van productieprocessen, het verhogen van efficiëntie en het verminderen van kosten. Voor professionals in de metaalindustrie die hun machinepark willen optimaliseren, is het begrijpen van de voordelen van automatisering binnen de vier disciplines van metaalbewerking – draaien, frezen, slijpen en eroderen – essentieel.

Automatisering in de metaal verspanende industrie

Automatisering in draaien

Bij het draaien van metalen onderdelen speelt automatisering een sleutelrol in het verhogen van de productiviteit. CNC-draaibanken, uitgerust met geavanceerde besturingssystemen, kunnen complexe draaibewerkingen uitvoeren met een ongekende nauwkeurigheid. De integratie van automatiseringssystemen maakt het mogelijk om de productie onbemand voort te zetten, waardoor de doorlooptijd van projecten aanzienlijk wordt verkort.

Automatisering in frezen

Binnen de freestechnologie hebben geautomatiseerde CNC-freesmachines het mogelijk gemaakt om gedetailleerde en complexe onderdelen te produceren met minimale menselijke tussenkomst. Robotica wordt vaak gebruikt om het laden en lossen van materialen te automatiseren, waardoor de efficiëntie toeneemt en de kans op fouten afneemt. Deze automatiseringstechnieken zijn met name voordelig bij massaproductie.

Automatisering in slijpen

In de slijpindustrie biedt automatisering de mogelijkheid om herhaalbare precisie te handhaven bij het bewerken van producten. CNC-slijpmachines, in combinatie met automatische gereedschapswisselaars, zorgen voor een ononderbroken productieproces. Dit vermindert niet alleen de kans op fouten, maar verhoogt ook de efficiëntie door snellere cyclus- en omsteltijden.

Automatisering in eroderen

Bij vonkerosie, een cruciale techniek in de precisiemetaalindustrie, maakt automatisering het mogelijk om complexe vormen met uiterste precisie te produceren. CNC-erosiemachines met geautomatiseerde elektrode-wisselsystemen verminderen niet alleen de noodzaak van handmatige interventie maar verhogen ook de reproduceerbaarheid van het proces.

De voordelen van automatisering in deze disciplines zijn niet beperkt tot alleen efficiëntie en precisie. Het inzetten van geautomatiseerde systemen in de precisiemetaalindustrie biedt ook aanzienlijke kostenbesparingen door het verminderen van arbeidskosten en het minimaliseren van verspilling.

7 innovaties in automatisering

In maart 2024 presenteert De Ridder Precisiemachines niet minder dan 7 innovaties in automatisering op de TechniShow. Deze omvatten baanbrekende technologieën die specifiek zijn ontworpen om metaalverspanende bedrijven te helpen bij het optimaliseren van hun machineparken. Deze innovaties beloven niet alleen snellere en efficiëntere productieprocessen, maar ook aanzienlijke kostenbesparingen door minder personeel in te zetten voor machinewerkzaamheden en de mogelijkheid om machines onafgebroken te laten werken, zelfs buiten reguliere werktijden.

Voor diegenen die willen profiteren van deze geavanceerde automatiseringsoplossingen en hun kennis willen uitbreiden, is de TechniShow op 12 tot en met 15 maart 2024 de plek om te zijn. Het is een uitgelezen kans voor professionals in de metaalindustrie om zich te informeren, netwerken en de nieuwste technologieën te verkennen die hun productieprocessen naar nieuwe hoogten kunnen tillen.

Meer nieuwsberichten

De Ridder toont 7 innovaties op TechniShow

Persbericht – Best, 12 februari 2024 – De Ridder Precisiemachines, een toonaangevende speler in de metaalbewerkingsindustrie, staat klaar om van 12 tot en met 15 maart 2024 op de TechniShow…

Blohmrobobooster 2

De Ridder en ZECHA bundelen krachten

De Ridder, totaalleverancier van Precisiemachines voor de metaal verspanende industrie, kondigt met genoegen een nieuwe samenwerking aan met ZECHA, een gerenommeerde producent van hardmetalen gereedschap. ZECHA Hartmetall-Werkzeugfabrikation GmbH, met bijna…

De Ridder en ZECHA partners precisie in metaalbewerking

De kunst van coördinatie slijpen in de metaalbewerking

Metaalbewerking is een kunst op zich, en binnen deze complexe discipline is coördinatie slijpen, of Jig Grinding in het Engels, een techniek die uitblinkt in precisie. Laten we dieper ingaan op…

jig grinding oftewel coördinatieslijper