303957

In een significante stap naar geavanceerde productiemogelijkheden heeft Melotte geïnvesteerd in de nieuwste Studer S41 slijpmachine. Deze investering is een belangrijke vernieuwing in hun productiecapaciteit en belicht de langdurige partnerschap met De Ridder in het leveren van topkwaliteit en innovatie in de verspaningsindustrie.

Van matrijzenbouwer naar marktinnovator

Oorspronkelijk begonnen als een matrijzenbouwer, heeft Melotte zich ontwikkeld tot een toonaangevende producent van gereedschappen en precisie-onderdelen voor diverse sectoren. Met deze nieuwe aankoop onderstreept het bedrijf hun voortdurende focus op innovatie en precisie. 

CEO Peter Perremans: “Een bedrijf als het onze rekent op een solide, betrouwbare machinepartner. Voor slijpen is dat voor ons al ruim 30 jaar De Ridder. Vooral hun bewezen kwaliteit en service na verkoop spreekt ons enorm aan, omdat de verwachtingen vanuit ons eigen cliënteel maar weinig rekening houden met mogelijke pannes of stilstanden. Zo hebben we bijvoorbeeld klanten in de petrochemische sector die vaak op ons terugvallen voor typische rushorders, en dan wil je je machinepark steeds paraat hebben”.

Duurzaam en precies slijpen met Studer S41

De Studer S41 slijpmachine staat bekend om zijn robuustheid en precisie, eigenschappen die essentieel zijn voor de hoge eisen van Melotte’s eindproducten. Deze machine, gecomplementeerd door een geavanceerde beladingscobot, verhoogt niet alleen de efficiëntie maar vermindert ook de downtime, wat cruciaal is voor het voldoen aan de snelle en specifieke behoeften van klanten uit industrieën zoals farmaceutica en automotive.

Studer met Olmia cobot

Toekomstgericht met technologische innovatie

Deze investering is niet alleen een vervanging maar een strategische upgrade die de capaciteit van Melotte aanzienlijk verbetert. De nieuwe slijpmachine is uitgerust met intelligente software en sensoren die het mogelijk maken om met minimale menselijke tussenkomst hoogwaardige precisie te leveren. Dit is in lijn met de voortdurende behoefte van de industrie aan geavanceerde en flexibele productieoplossingen. Deze machine dekt ook een andere belangrijke behoefte af: het werk waarvoor ervaring en knowhow van de operator vereist is.

“Op onze Studer S41 stel je echter de schijf slechts één enkele keer in; na uitklokken ben je klaar om verschillende vlakken te slijpen. En dat in één opspanning. De technologie vraagt van de operator beduidend minder vakkennis, toch een belangrijke troef gezien de schaarste aan vakmensen”, aldus Peter.

De Ridder is trots om deze innovatieve technologieën te leveren en te ondersteunen, en ziet ernaar uit om de samenwerking met Melotte en andere marktleiders voort te zetten.

Meer nieuwsberichten

Digitale catalogus ‘Toebehoren’ nu beschikbaar!

24 mei 2024 We zijn verheugd om aan te kondigen dat de langverwachte digitale catalogus ‘Toebehoren’ nu beschikbaar is! Na veelvuldig verzoek van onze klanten, hebben we onze uitgebreide gids gedigitaliseerd…

LR 20220725 DeRidder 0141

De Ridder voor een VIP reis in Japan

Wat een onvergetelijke ervaring! Deze week organiseren we een exclusieve VIP-reis naar de Yasda fabriek in Japan voor 20 van onze klanten. Tijdens deze 5-daagse reis krijgen onze VIP’s niet…

WhatsApp Image 2024 05 16 at 01.22.55

ISO 9001:2015 certificaat vernieuwd

Ook in 2024 hebben we de audit weer met goed gevolg afgesloten en zijn we klaar om te blijven leveren volgens de hoogste standaarden. Daarom zijn wij trots dat we…

ISO certificaat afgestoft 2024