Dit is De Ridder

Als importeur van hoogproductieve, verspanende precisie metaalbewerkingsmachines ondersteunen wij al bijna 50 jaar industriële maakbedrijven bij hun ontwikkeling op het gebied van verspaning, productieprocessen en technologie. Dit doen wij niet alleen met ons zorgvuldig samengestelde leveringsprogramma met gerenommeerde Zwitserse, Duitse, Oostenrijkse en Japanse machinemerken, maar ook met een voortreffelijke service en projectondersteuning. 

Missie

De Ridder geeft invulling aan haar vooruitstrevende rol binnen de verspanende maakindustrie in de Benelux. Vanuit onze vestigingen in Best en Wilrijk (B) ondersteunen wij klanten in verschillende takken van industrie, onderzoek en onderwijs. Onze missie is om de industrie te voorzien in de behoefte aan technisch hoogwaardige oplossingen voor de fabricage van onder andere kleine en middelgrote fijnmechanische producten, instrumenten en precisiegereedschappen. Dat doen we met uitgebreide know-how, een kwalitatief leveringsprogramma en een uitstekende service.

Collega’s aan het woord

MG Maikel 3

Ik ben dol op werken bij De Ridder omdat het elke dag als een avontuur voelt!

Mijn naam is Maikel Gloudemans en sinds 2021 ben ik Sales engineer bij De Ridder Precisiemachines. Het is een plek waar ik mijn passie voor sales kan combineren met mijn enthousiasme voor de producten die we aanbieden. De interactie met klanten en de kans om hen te helpen bij het vinden van de perfecte machine, daar krijg ik een geweldig gevoel van voldoening van. Werken bij De Ridder is daardoor voor mij de ultieme mix van uitdaging en plezier! In mijn vrije tijd geniet ik van het Bourgondische leven. Ik heb een passie voor Spanje en kijk graag met vrienden naar voetbal en Formule 1.

RID website persoon 2 plus safe area 2023

Het leukste vind ik het dagelijks contact met verschillende collega’s en leveranciers

Ik werk hier alweer vijf jaar als Sales Engineer. Het leuke van werken bij De Ridder is het dagelijks contact met verschillende collega’s en leveranciers, uiteenlopend van het magazijn en de monteurs op de werkvloer tot de engineers van onze leveranciers. Als vertegenwoordiger van toebehoren kom je in veel verschillende branches terecht, zowel binnen als buiten de verspaning. Ik hoor dus veel verschillende verhalen en dat vind ik erg leuk. Tijdens mijn klantbezoeken noem ik mezelf geen verkoper maar hulpverlener om de productieprocessen van de klant zo optimaal mogelijk te maken.

admin ajax.php e1702309520303

Marc werkt al bijna 30 jaar bij de Ridder. En dat is niet voor niets!

Hij is begonnen op de administratie en is zich daarna bezig gaan houden met het plannen van monteurs. Destijds waren dat er maar acht, nu staan er vijfenwintig op de loonlijst. En dan kan het soms best hectisch zijn, gelukkig beschikt De Ridder over uitgebreide tools om het plannen een stuk eenvoudiger te maken. Mocht je op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging en ben je iemand die vooruit wil, dan ben je bij De Ridder dus uitstekend op je plek!

HW scaled 1

Mijn naam is Hans Wisman en sinds 2007 werkzaam bij firma De Ridder.

Ik ben hier begonnen om de applicatie werkzaamheden t.b.v. vonken en verspanen (eroderen) op onze Sodick machines op te starten. De samenwerking met de verkoop en de hier uit voort vloeiende werkzaamheden zoals het maken van teststukken, scholing geven op zowel machine sturing gebied en cam software en het daadwerkelijk testen maken voor klanten, maakt het werk van een applicatie engineer zeer divers en het geeft je de mogelijkheid om al je inventiviteit te tonen.

Foto Peter Rodenburg 1 scaled 2

Het werk als service engineer is heel leuk door de diversiteit die deze functie met zich meebrengt.

Je bent altijd service gericht bezig en het opbouwen en onderhouden van klantencontacten vind ik erg belangrijk. Ook al ga je vaak alleen op pad, je hebt toch veel contacten en overleg met zowel collega’s, planning en afdeling verkoop. Samen willen we als team de beste service verlenen. Naast service engineer ben ik inmiddels ook applicatie engineer. Dit gaat net weer een stap verder dan alleen regulier onderhoud en storingen oplossen.

WhatsApp Image 2021 08 17 at 12.54.04 1

“Mijn naam is Renzo en ik ben sinds 2 jaar servicemonteur draaien en frezen bij De Ridder.

Waarom ik voor De Ridder heb gekozen is de afwisseling in de werkzaamheden en de uitdagingen die daarbij komen kijken, We hebben een grote diversiteit aan merken waardoor er geen dag hetzelfde is. Binnen het bedrijf is er ruimte voor ontwikkeling door middel van scholing en door leren van je collega’s. Ik heb het erg naar mijn zin en ben blij dat ik 2 jaar geleden de keuze gemaakt heb om de overstap naar De Ridder te maken.

JH kopie

“Dit jaar is het 25 jaar geleden dat ik bij de Ridder begon als service monteur.”

De Ridder gaf mij de mogelijkheid om lekker in het vak te rollen doordat ik begeleid werd door een ervaren monteur die mij kennis liet maken met de firma en de partners. Doordat je goed begeleid wordt en je heel breed opgeleid wordt merk je al vrij snel waar je interesses liggen en hier kun je je vervolgens op gaan focussen. Zo merkte ik dus ook dat mijn interesse bij de slijpmachines lag. Binnen deze tak heb ik eerst enkele jaren als servicemonteur onderhoud gewerkt, waarna ik vervolgens gespecialiseerd ben in CNC rondslijpen.

Word jij onze nieuwe collega?

Wij hebben verschillende mooie vacatures door het hele land.

Focus op kwaliteit en onze kernwaarden

In al onze activiteiten, of het nou gaat om advisering, ondersteuning bij installatie, scholing of onderhoudswerkzaamheden, streven wij naar een hoge mate van kwaliteit. Om dit te realiseren worden onze technisch adviseurs en service engineers voortdurend via trainingen op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen op hun vakgebied. Daarnaast hanteren wij de kernwaarden: flexibel, ontwikkelingsgericht en creatief. Dit typeert onze manier van werken en bevordert langdurige samenwerkingsverbanden. Iets waar we heel trots op zijn!

RID visual photo pages23

Superieure productiemiddelen

Onze klanten zijn werkzaam in hightech industrieën en stellen de hoogste eisen aan producten en productiemiddelen. Om aan die vraag te kunnen voldoen hebben wij een uiterst compleet leveringsprogramma samengesteld met eersteklas bewerkingsmachines, technische toebehoren, handlingsystemen, slijpmiddelen, verbruiksartikelen en occasion machines. Dit uitgebreide portfolio is volledig afgestemd op de productie van hoognauwkeurige enkelstuks, kleine series en zelfs massaproductie. Tot het leveringsprogramma behoort een zeer breed scala aan zowel conventionele, teach-in als CNC gestuurde verspanende machines voor draaien, frezen, slijpen én eroderen. 

Efficiënter, nauwkeuriger en flexibeler produceren begint bij De Ridder.

Draaiteam

Ons verkoopteam voor draaimachines met teamleden die meer dan 30 jaar ervaring in het vakgebied hebben. Ze blijven voortdurend investeren in hun kennis door regelmatige trainingen bij de machinefabrikanten. Vertrouw op ons team voor up-to-date expertise en advies dat gebaseerd is op jarenlange ervaring in de industrie.

Mail ons

RID teamfoto Frezen en draaien website klein 2023 V4 1

Eroderen

Ons verkoopteam is gespecialiseerd in de verkoop van erodeermachines. Ze organiseren twee keer per jaar de Vonktechnologiedagen, waar klanten op de hoogte worden gebracht van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast vergroten ze regelmatig hun kennis door fabrieksbezoeken en trainingen. Vertrouw op ons voor up-to-date expertise en innovatieve oplossingen.

Mail ons

RID website teamfotos 2temoplate 2023 Recovered

Freesteam

Maak kennis met onze ervaren verkoopadviseurs! Zij combineren binnen- en buitendienstervaring en hebben ook expertise in toebehoren. Ze zijn allround en gespecialiseerd in hoogwaardige precisiemachines. Vertrouw op ons team om uw behoeften te begrijpen en de juiste oplossingen te bieden voor uw freeswerkzaamheden.

Mail ons

RID teamfoto Frezen en draaien website klein 2023 V4

Slijpteam

Ons verkoopteam voor slijpmachines is geworteld in de oorsprong van ons bedrijf. Zelfs onze directeur heeft zijn jeugdliefde niet losgelaten en adviseert onze klanten nog dagelijk. Bovendien hebben we een teamlid die uit het vakgebied komt en praktijkervaring heeft als machine-operator. Vertrouw op ons team voor deskundig advies en oplossingen op maat voor uw draaiwerk.

Mail ons

RID teamfoto sLIJPEN website klein 2023

Service

Dagelijks werken onze planners en service-engineers door het gehele land aan de machineparken van onze klanten. Wilt u ook dat uw machinepark wordt onderhouden of beheerd? Of heeft u een andere vraag over service? Neem contact met ons op en we nemen binnen 24 uur op werkdagen contact met u op.

Mail ons

RID teamfoto service website klein 2023 V3

Toebehorenteam

Ons sparesteam is gespecialiseerd in het leveren van toebehoren voor machines in de verspanende industrie. Dankzij ons uitgebreide leveringsaanbod van diverse leveranciers en ons eigen magazijn met veel voorkomende producten op voorraad, kunnen wij snel leveren. Vertrouw op ons voor een efficiënte en betrouwbare service.

Mail ons

RID teamfoto Toebehoren website klein 2023

Wij zijn door de hele Benelux actief. Dus altijd in de buurt om de beste service te verlenen.

Stel gerust je vraag aan mij of één van mijn collega’s. We staan klaar om je dagelijks te adviseren over advies, installatie, service, onderhoud of beheer.

Header over ons portret visual3